Evvel Temmuz Festivali devam ediyor!

Antakya’da geleneksel olarak düzenlenen Evvel Temmuz Festivali'nin bu yıl 23.’sü 6-17 Temmuz tarihleri arasında depremin yarattığı yıkıma karşı direniş gündemi ile yapılıyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Temmuz 2023
  • 12:30

Antakya’da geleneksel olarak düzenlenen Evvel Temmuz Festivali'nin bu yıl 23'üncüsü 6-17 Temmuz tarihleri arasında depremin yarattığı yıkıma karşı direniş gündemi ile yapılıyor. Festival programı konserler, paneller ve atölyelerle devam ediyor.

Festivalin 11 Temmuz programında Samandağ Palmira Park Cafe'de saat 13.00'da Mışıl Uyar, Emre Can Daglıoğlu, Can Terbiyeli, Şule Can'ı panelist olduğu "Depremde halkların dayanışması ile direnmek ve umudu yeşertmek" paneli gerçekleştirildi.

"Sağlıkta yeniden inşa" paneli Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Onur Naci Karahancı, SES ve TTB Koordinasyon Merkezi’nden Dr Mihriban Yıldırım'ın katılımı ile gerçekleşti. Panele çok sayıda sağlık emekçisi katıldı. Panele katılan sağlık emekçileri Antakya’da moloz kaldırma çalışmaları ve enkaz ayıklamanın insan sağlığına ve çevreye verdiği zararların geri dönüşü olmayacağını vurguladı. Kontrolsüz moloz dökümünün yarattığı asbest tehlikesi karşısında mücadele etmenin önemi vurgulandı.

"Deprem bölgesinde kültürel mirası anlamak" paneli Tuğçe Tezer, Şule Can, Mahir Polat'ın katılımı ile gerçekleştirildi.  Panellerin ardından Samandağ Ali İsmail Korkmaz Festival alanında konserler gerçekleştirildi. Yerel grupların ardından Yeni Türkü konseri gerçekleşti.

Konserin başladığı alana giden caddede aralarında BDSP ve DGB'nin de olduğu devrimci, ilerici kurumlar stant açtı. Sınıf devrimcileri açtıkları stantta işçi ve emekçilere, gençlere Emeğin Kurtuluşu Gazetesi'nin çıkış bildirilerini dağıttı. Bunun yanında DGB’nin deprem bölgesi için başlattığı imza kampanyası, Geleceğin Sesi Bülteni kullanıldı. Stantta depremzede emekçilerin yoğun ilgisi gözlemlendi. Depremzede işçi ve emekçiler depremin üzerinden geçen 5 ayda hiçbir sorunlarının çözülmediği hatta gün be gün büyüdüğünü ifade ettiler. Stantta DGB’liler çocuklara dönük yüz boyası vb. etkinlikler gerçekleştirdiler.

Festivale katılan emekçiler geçtiğimiz yıllara göre festivale katılımın düşük olduğunu, bunun sebebinin ise Antakya’da toplu ulaşım sorununun hala devam etmesi ve deprem nedeniyle emekçilerin zor durumda olması olduğunu belirttiler.

Kızıl Bayrak / Samandağ