Evvel Temmuz Festivali sürüyor

Antakya'da geleneksel olarak gerçekleşen Evvel Temmuz Festivali'nin bu yıl 23.'sü 6 Temmuz ile 17 Temmuz arasında yapılıyor. Festivalin 12 Temmuz günü programı atölye, panel ve konserlerle devam etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Temmuz 2023
  • 14:15

Evvel Temmuz Festivali'nin 12 Temmuz günkü programında, Kuşalanı Taziye Evi'nde Mor Çatı, "Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?" başlıklı atölye gerçekleştirdi.

Festivalin 12 Temmuz günkü programında, Palmyra Park Kafe'de "Molozlardan beyaz zambaklar ilçesine yok olan bir kentin yeşeren umudu" başlıklı panelde Seva-Der Başkanı Levent Duran, Seva-Der Başkan yardımcısı Oya Sat Fırıncıoğulları, Seva-Der yönetim kurulu üyesi Layık Cide, sunum yaptı. Seva-Der'in kuruluşundan bugüne kadar yürütülen mücadele ve dayanışma anlatıldı. Depremden sonrası yapılanlar ve depremin yarattığı yıkım üzerine konuşmalar yapıldı. Panele katılım önceki güne göre daha fazlaydı.

Festival programı saat 17.30'da "Türkiye'de seçimler, sol ve muhalefetin durumu" başlıklı panelde, TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen ve SYKP MYK üyesi Kenan Kalyon konuştu.

Saat 18.00'de ise Devrimci Gençlik Birliği, çocuklarla birlikte yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi ve oyunlar oynadı. Festival alanının çevresindeki çocuklara balonlar dağıtıldı. Festival konser programında yerel sanatçıların ardından İlkay Akkaya sahne aldı. İlkay Akkaya'nın söylediği ezgilerden sonra Evvel Temmuz Festivali'nin 12 Temmuz günkü programı sona erdi. 

Ali İsmail Korkmaz Festival alanına giden caddede BDSP ve DGB stant açtı. Sınıf devrimcileri stantta Emeğin Kurtuluşu Gazetesi'nin tanıtımı bildirisini ve Geleceğin Sesi Bülteni'nin dağıtımını gerçekleştirdi. Depremzedelerin talepleri için DGB'nin başlattığı imza kampanyası da stantta kullanıldı. İmza kampanyasına emekçiler yoğun ilgi gösterdi. Stantta Eksen Yayıncılık'ın “Greif: 60 uzun gün”“Sinan ve Dersim” ve “Teslim Demir: Devrimin yarım asırlık çınarı” kitaplerı yer aldı. 

Stanta ayrıca çocuklara yüz boyaması yapıldı. Standa gelen emekçilere depremden bugüne yaşanan sorunlar üzerine sohbetler edildi.

Kızıl Bayrak / Samandağ