Evvel Temmuz Festivali sürüyor…

Antakya’da geleneksel olarak gerçekleşen Evvel Temmuz Festivali'nin 23.'sü 13 Temmuz'da panel, söyleşi ve konserlerle devam etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Temmuz 2023
  • 23:00

Depremin yarattığı yıkıma karşı direniş ve dayanışma gündemli gerçekleşen Evvel Temmuz Festivali'nin yirmi üçüncüsünün programı paneller, söyleşiler ve konserlerle sürüyor. 

Festivalin 8. gününde saat 13.00'da Defne Evi’nde, Kadın İnsan Hakları ve Yeni Çözüm Derneği tarafından "Bu kalabalığı hatırla- İstanbul Sözleşmesi ve 6284” gündemiyle söyleşi gerçekleştirildi. 

Ayrıca Palmyra Park Kafe'de saat 13.00'da Nuray Ergüneş anısına yapılan "Deprem, kriz ve yeniden inşa" gündemli panelde Melda Yaman, Özgür Öztürk, Şebnem Oğuz tarafından sunumlar ve konuşmalar yapıldı. Festival programı saat 16.00'da "Yeniden inşanın ekoloji politiği" üzerine yapılan panelde, Ecehan Balta, Agit Özdemir, Fernur Bahçeci tarafından sunum yapıldı. Ardından saat 18.30'da “Felaketler kıskacında arayış ve çözüm önerileri” başlıklı panelde, SYKP Eş Başkanı Canan Yüce, EMEP Antep milletvekili Sevda Karaca, Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Kaldıraç sözcüsü Hakan İlmeç konuşma yaptı. 

Panel programının ardından festivalin konserleri başladı. Konserlerde yerel sanatçılar sahne aldı. Festival hazırlık koordinasyon ekibi tarafından konuşma gerçekleştirildi. Yerel sanatçıların ve konuşmaların sonrasında Kardeş Türküleri’n sahne alması ile festivalin 13 Temmuz günü programı bitirildi. 

Ali İsmail Korkmaz Festival alanına giden caddeye bir önceki günlerde olduğu gibi Devrimci Gençlik Birliği ve Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu tarafından stant açıldı. Stantta Emeğin Kurtuluşu Gazetesinin bildirileri ve gazetesi, DGB'nin deprem bölgesine çağıran bildirileri kullanıldı. Depremzedelerin talepleri için başlatılan imza kampanyasının çalışması yürütüldü. Stantta çocuklara yüz boyaması yapıldı ve festivale gelen çocuklara balon ve bileklik dağıtımı yapıldı. 

Kızıl Bayrak / Samandağ