Dersim’de festival çağrısı

Dersim’de 1999 yılından bugüne her yıl düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin bu yıl 3-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceği duyuruldu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Temmuz 2023
  • 09:30

Dersim’de Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin bu yıl “Madencilik yağmasına karşı doğayı ve yaşamı savunuyoruz!” şiarı ile yapılacağı duyuruldu.

Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin programı hakkında bilgi vermek için Taksim Hill Otel’de basın açıklaması yaptı. 

Açıklamada Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin iktidarın ve sermayenin doğa talanına ve devlet baskısına karşı ortaya çıktığı belirtilerek; festivalde müzikten ekolojiye, felsefeden güzel sanatlara, tiyatrodan sinemaya, kadın atölyesinden çocuk atölyesine kadar birçok etkinlik yapılacağı söylendi. Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Munzur Kültür ve Doğa Festivali, 23 yıldır tüm baskı ve engellemelere rağmen devrimci ve demokratik kurumların çabasıyla ve seçilmiş belediyelerimizin katkılarıyla bugünlere kadar taşındı. Her yıl biraz daha güçlendi ve gelişti. Ülkenin ve dünyanın dört bir yanından on binlerce yurttaşın coşkulu buluşmasına dönüştü. 23 yıldır, devlet baskısına, sermayenin saldırganlığına ve sürgüne direnenlerin umudunun bir parçası oldu. Bu yıl ‘Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı ve Yaşamı Savunuyoruz’ şiarı ile dört günlük süreye yayılan festival günleri programımız, müzikten ekolojiye, felsefeden güzel sanatlara, tiyatrodan sinemaya, kadın atölyesinden çocuk atölyesine kadar birçok etkinlikle sizlerle buluşmaya hazırlanıyor. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, bir halkın tarihine, kültürüne, inancına, diline ve doğasına sahip çıkma çabasıdır. Tüm Dersimlileri ve Dersim dostlarını 2-6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne davet ediyoruz.”

“Akbelen halkı yalnız değildir!”

Basın açıklaması okunduktan sonra konuşma yapan DEDEF Genel Sekreteri Hasan Şen, Akbelen’deki doğa talanına karşı mücadele edeceklerine dikkati çekti. Akbelen halkının yalnız olmadığını söyleyen Şen, “Akbelen onurdur. Onurumuzdur. Ormanımıza, doğamıza, meralarımıza, suyumuzu sahip çıkmaya devam edeceğiz. Akbelen halkı, İkizdere halkı, yalnız değildir” dedi.