EMEP’ten 1 Mayıs çağrısı

“1 Mayıs’ı kutlamak haktır! Mitinglerin yasaklanma girişimini kabul etmiyoruz” diyen EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, emek haftası kapsamında 1 Mayıs’ın gerçekleşeceğini ilan etti. Akdeniz, 1 Mayıs’ı yasaklama ve marjinalleştirme çabalarına karşı suskunluğunu koruyan sendika bürokrasisine de tepki gösterdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Nisan 2021
  • 16:42

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, gündemdeki konulara ve 1 Mayıs’a dair açıklamalarda bulundu. Pandeminin seyrinden emekçilerin sefalete mahkum edilmesine kimi gündemleri değerlendiren Akdeniz, 1 Mayıs yasaklarına ve buna karşı suskunluk içerisindeki sendika bürokrasisine tepki gösterdi.

“Eğer 1 Mayıs günü fabrikalar çalışıyorsa, çarklar dönüyorsa 1 Mayıs’ı kutlamak haktır! Mitinglerin yasaklanma girişimini kabul etmiyoruz” diyen EMEP Genel Başkanı, şu çağrıyı yaptı:

“İşçi ve emekçileri birleşmeye, fiili ve meşru olarak mücadele etmeye çağrıyoruz. Emek haftası kapsamında 1 Mayıs kutlamalarının gerçekleşeceğini ilan ediyoruz.”

“Sendika bürokrasisinin yatacak yeri yok”

Sendika bürokrasisinin 1 Mayıs suskunluğunu “Neyi bekliyorsunuz” diye tepkiyle karşılayan Akdeniz şu vurguyu yaptı:

“Bu kadar saldırının, bu kadar salgının, işsizliğin ve yoksulluğun yaşandığı, hak ve özgürlüklerin ayaklar altına alındığı bir Türkiye'de neyi bekliyorsunuz? Bir araya gelmek için, işçi ve emekçilerle birlikte alanları doldurmak için, 1 Mayıs başvuruları yapmak için, konfederasyon ayrımlarını bir kenara bırakıp en güçlü birliği tek adam yönetimine karşı kurmak için daha neyi bekliyorsunuz. Sendika bürokrasisinin elbette yatacak yeri yok. 1 Mayıs yaklaşırken hala bu sessizlik, hala bu aymazlık, 1 Mayıs'ı marjinal hale getirme çabaları karşısındaki suskunluk elbette kabul edilemez. İşçiler ve emekçiler iktidardan hesap sordukları kadar sendikal bürokrasiden de hesap soracaktır.”

Açıklamasını sağlıklı bir hafta dileğiyle sonlandıran Akdeniz 1 Mayıs çağrısını şöyle yineledi:

“Güvenceli iş, insanca yaşam,  hak ve özgürlükler için bütün işçileri ve ezilenleri, emek ve demokrasi güçlerini birleşmeye ve 1 Mayıs’a alanlara çağırıyoruz.”