1 Mayıs Platformu faaliyetlerini sürdürüyor

1 Mayıs Platformu, İçmeler Köprüsü’nde ortak bildiri dağıtımı yaparak açıklama gerçekleştirdi, işçi ve emekçileri mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Nisan 2021
  • 10:15
Avcılar

Avcılar

Mecidiyeköy

Mecidiyeköy

Tuzla

Tuzla

Tuzla

Tuzla

Tuzla

Tuzla

Tuzla

Tuzla

Uzunçayır

Uzunçayır

1 Mayıs Platformu, İstanbul'un sanayi bölgelerinde ve çeşitli semtlerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

1 Mayıs Platformu 15 Nisan perşembe günü Avcılar, Uzunçayır ve Mecidiyeköy’de gerçekleştirilen bildiri dağıtımları ile çalışmalarına devam etti.

1 Mayıs’ın 1 Mayıs günü kitlesel ve militan bir eylemle kutlanması gerektiğini ortaya koyan platform, 1 Mayıs’a kadar İstanbul’un birçok yerinde, sanayi havzalarında ve direnişlerle dayanışma ve destek içinde çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

İçmeler Köprüsü'nde bildiri dağıtımı ve açıklama

1 Mayıs Platformu, Tuzla İçmeler Köprüsü’nde 16 Nisan günü sabah  saatlerinde açıklama yaptı ve ortak bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. İşçi ve emekçilerin pandemi dönemi boyunca ölüme terkedildiği anlatılarak 1 Mayıs’ta alanlarda olmanın önemine dair konuşmalar yapıldı.

Konuşmalar eşliğinde gerçekleştirilen bildiri dağıtımının ardından “Emeğimiz ve özgürlüğümüz için 1 Mayıs’a” denilerek açıklama yapıldı.

Pandemiyi fırsata çeviren kapitalistlere karşı emek ve özgürlük mücadelesinin önemine vurgu yapılan açıklama da “Ücretsiz izin, Kod-29, işten atmanın yeni yöntemi olarak patronların sıkça kullandığı bir saldırı silahına dönüştü” denildi.

Sınıfa dönük saldırıların artmasının yanı sıra direnişlerin arttığına da vurgu yapılan açıklamada şunlar söylendi:

Şimdi, topyekûn saldırıya karşı, direniş odaklarının, 1 Mayıs’ı, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününü, emek cephesinin güçlü ortak bir yanıtı olarak örgütlemesi çok önemlidir. Saray kendi koyduğu yasaklara uymazken, ne 1 Mayıs meydanı olan Taksim’in keyfi bir şekilde yasaklanması ne de hafta sonuna denk gelen 1 Mayıs’ın keyfi bir şekilde engellenmesi kabul edilemez. Bu azgınca sömürüye, zorbalığa, aşağılanmaya, yok sayılmaya karşı, sendikaları, odaları, DKÖ’leri, devrimci, sol parti ve örgütleri, toplumun ilerici dinamiklerini mücadeleyi ileriye taşıyacak, kitlesel, militan bir 1 Mayıs örgütlemek üzere sorumluluk almaya çağırıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs!  Emeğimiz ve Özgürlüğümüz İçin 1 Mayıs’ta Meydanlara!”

 “Direnişlerin taleplerinin ve direnişçilerin seslerinin birleşeceği yer 2021 1 Mayıs’ı olmalıdır” denilen açıklamada talepler şu şekilde sıralandı:

“Herkese güvenceli iş, güvenceli yaşam!
Kod 29 işçilerin değil patronların ahlaksızlığıdır, Kod 29 yasaklansın!
Ücretsiz izin derhal yasaklansın.
Kısa çalışma ödeneği değil tam maaş
Esnek çalışmaya hayır.
Taşeron sistemi yasaklansın
Covid-19 işçi sınıfı hastalığıdır!
Covid-19 meslek hastalığı sayılsın!
İş cinayetlerine son!
Sermaye düzenine son!
İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!
Taksim 1 Mayıs Meydanı emekçilerindir!
İstanbul Sözleşmesi fesih kararı geri çekilsin, sözleşme etkin uygulansın!
Kadın cinayetleri politiktir.
Kanal İstanbul projesi iptal edilsin!
Boğaziçi direnişi, hepimizin direnişidir, hepimiz Boğaziçiliyiz!
Halklara ve inançlara eşitlik ve özgürlük!”

Kızıl Bayrak / İstanbul