Emekçiler İstanbul’da dört noktada buluştu

İstanbul’da 1 Mayıs çağrısı yapan Sinbo ve SML Etiket direnişçileri ile 1 Mayıs Platformu, SML Etiket fabrikası önünde polis terörüyle karşılaşmış, 40 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün ayrıca plaza, tekstil, kültür-sanat ve CarrefourSA emekçileri de dört noktada açıklamalar yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Nisan 2021
  • 23:39

Sinbo ve SML Etiket direnişçileri ile 1 Mayıs Platformu'nun SML önündeki 1 Mayıs etkinliği bugün polis terörüyle karşılanmış, 40 kişi darp ve işkence edilerek gözaltına alınmıştı.

Bugün ayrıca İstanbul'da dört noktada da emekçilerin eylemleri vardı. Plaza, tekstil, kültür-sanat ve CarrefourSA emekçileri de açıklamalar yaptılar.

soL’un haberine göre, Levent’te buluşan plaza, ofis ve banka emekçileri açıklamasında “Çalıştığımız gösterişli kuleler ve ofisler emekçiler için cehenneme dönmüştür. Evlerinden çalışanlarımız için ise evlerimiz artık mesainin hiç bitmediği birer çalışma kampı olmuştur” dedi.

Kadıköy Süreyya Operası önünde buluşan ve “Bu can pazarının sorumlusu iktidardır” pankartı taşıyan kültür-sanat emekçileri açıklamasında “Biz kültür sanat emekçileri yaşadığımız haksızlığa, umutsuzluğa, sömürüye, yasaklara boyun eğmeyeceğiz. Örgütlenip mücadele edeceğiz. Emeğimizin ve onurumuzun kavgasını vereceğiz. Yasaklarınızı tanımıyoruz! Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın örgütlü emek ve dayanışma!” ifadelerini kullandı.

Son olarak Nautillus AVM önünde buluşan CarrefourSA çalışanları açıklamasında, pandemi döneminde kendi hisselerini büyüten Sabancı grubunun, oturdukları yalıların deresinin suyunun Carrefour işçisinin düzelttiği reyonlardan, ter akıttığı kasalardan geldiğini söyledi.

CarrefourSA emekçileri “1 Mayıs’a yürürken tekrar ilan ediyoruz; Carrefour işçileri tüm Türkiye’de birlik oluyor, patron yararına olan her öneriyi, her kısıtlamayı, her baskıyı reddediyor” dedi.

“İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” ve “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları atan işçiler, “1 Mayıs’a giderken birlik, mücadele ve dayanışma, biz emekçiler için bu karabasandan çıkışın tek yoludur” diyerek eylemini sonlandırdı.

Tekstil işçileri: 'Bu düzen dikiş tutmaz'

Açıklamasında patronlar ve AKP’nin el ele verip salgını fırsata çevirmesine seyirci kalmayacağını söyleyen tekstil işçileri ise, kısıtlamalar ve yasakların halk sağlığını değil patronların çıkarlarını gözettiğini dile getirdi.

“İstedikleri kadar yasaklamaya çalışsınlar! AKP bir günü yasaklamaya kalkarsa bilsin ki bizler her gün örgütlü sesimizi daha fazla yükselteceğiz. 1 Mayıs’a giderken tüm tekstil işçilerini ve ülkemizin tüm emekçilerini haklarımızı kazanmak için birlik, dayanışma ve mücadeleye çağırıyoruz!” denilen açıklamanın ardından eylem “Yaşasın 1 Mayıs” sloganlarıyla sonlandı.