Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin yeni sayısı çıktı!

Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin 16-30 Nisan 2023 tarihli yeni sayısı “Haklarımız ve özgürlüğümüz için, 1 Mayıs’ta alanlara!” şiarıyla çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Nisan 2023
  • 08:00

Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin 16-30 Nisan 2023 tarihli yeni sayısı “Haklarımız ve özgürlüğümüz için, 1 Mayıs’ta alanlara!” şiarıyla çıktı.

Kapak yazısında, on yıllardır işçi sınıfı mücadelesi açısından çok özel bir yer tutan 1 Mayıs’ın birliğin, dayanışmanın, sınıf kardeşliğinin ürünü olduğu belirtilmiş. Sınıfların, sömürünün, yıkımların ve savaşların olmadığı bir dünyaya olan özlemimizi temsil ettiği vurgulanmış. 21 yıllık AKP iktidarının işçi sınıfına yönelik saldırıları vurgulanarak, saldırılara karşı hesap sormak için 1 Mayıs’ta alanlarda olma çağrısı yapılıyor.

Gazetenin "Sınıf Tavrı" köşesinde “Sandığın turnusolu: NATO oylaması” yazısı ile yakın zamanda meclis gündemine gelen Finlandiya’nın NATO üyeliği süreci üzerinden AKP’nin emperyalist merkezlere bağımlı politikaları teşhir edilmiş. Meclis oylaması sırasında sermaye partilerinin tümünün aynı çizgiye geldikleri, cepheden reddedilmesi gereken bir gündem olduğu açıkken HDP ve TİP’in oylamaya katılmamasının onları kara lekeden kurtaramayacağı ifade edilmiş. “İşçi sınıfı bu savaş ve saldırı örgütünün genişlemesine karşı durmalı, üstlerin kapatılması ve Türkiye’nin derhal NATO’dan çıkması talep edilmeli, bu savaş örgütünün dağıtılması için çaba harcamalı, bu eli kanlı örgüte karşı çıkmayanlara ise prim vermemelidir.”

Gazetenin "Kavganın İçinden" köşesinde yakın zamanda genel kurulu gerçekleşen Türk Metal Sendikası’nın işçi sınıfı karşısında üstlendiği gerici misyon, “Türk Metal ‘Sendikası’ Genel Kurulu’nun ardından… Koltuklarınızla birlikte tarihin çöplüğüne…” başlıklı yazı ile işlenmiş.

Gazetenin orta sayfasının dosya konusu yine AKP’li yıllara ayrılmış. AKP’nin 21 yıllık iktidarı sürecinde işçi sınıfına yönelik saldırıları “İşçi sınıfı kaybetti, sermaye kazandı!” başlıklı ana yazı ve “AKP: Grevleri yasaklamakla övünen iktidar” başlıklı çerçeve bir yazıya yer yerilmiş.

Dünya sayfası “Kudüs ‘kırmızı çizgiler’in neresinde?” yazısı ile “Siyonist rejim zorda…” başlıklı yazılara ayrılmış.

Kadın sayfasında “Kadınlar örgütlü olursa kavga daha güçlü olur!” yazısının yanı sıra, “Kadın cinayetleri ve istismar artarak devam ediyor!” yazıları kendine yer bulmuş.

"Tarih/Eğitim" sayfası 1 Mayıs gündemine ayrılmış. “1 Mayıs geleneği yaşıyor!” ile “Bu gizli bir ateş, bu ateşi söndüremezsiniz!” başlıklı yazılar yer almış.

"Kültür/Sanat" sayfasında “İlk 1 Mayıs şiirini yazan Yaşar Nezihe Bükülmez’in anısına…” yazısı kaleme alınmış.

Mücadele Postası'nda farklı kentlerden yazan işçilerin 1 Mayıs çağrıları bulunuyor.

Arka kapağında “AKP’nin 'yerli ve milli'liliğinin özeti: Bize açlık, yoksulluk, sefalet… Kendilerine lüks ve şatafat…” başlıklı yazının yer aldığı gazetenin diğer yazı başlıkları şöyle:

- “Koyun eti çok ucuz”muş!... Zaten Ay’a da yol yapılacakmış!...

- Seccade tartışmasının örtemediği gerçekler…

- Değişimden ne anlıyoruz?

- 1 Mayıs’a sahip çıkmak, geleceğine sahip çıkmaktır!

- “Yaşam üçgeni”: Birlik, mücadele, dayanışma!

- Yaralarımızı birlikte saracak, yeni bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz!

- Deprem bölgesinde sorunlar devam ediyor

- Kamu işçisi, toplu sözleşmesine sahip çıkmalıdır!

- Mata işçileri geride kalan bir buçuk ayı anlatıyor!