Emeğin Kurtuluşu’nun tanıtım faaliyeti sürüyor…

1 Ocak 2023 tarihinde yayın hayatına başlayacak olan Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin tanıtım faaliyeti çeşitli araçlarla işçi ve emekçilere taşınıyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Aralık 2022
  • 19:45

Küçükçekmece’de tanıtım faaliyeti…

Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin tanıtım faaliyetleri Küçükçekmece’de yaygın bir şekilde yapılıyor.

"İşçi sınıfının sesi; birleşmenin, dayanışmanın, mücadelenin, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya umudunu büyütmenin bir mevziisi olacak” sözüyle yeni yılda çıkacak olan Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin tanıtım çalışmaları devam ediyor.

Cevizlibağ, Haramidere Metrobüs durağı, Beysan Sanayi Sitesi, Bağcılar ve Esenler Terazidere’de bulunan tekstil fabrikalarına sabah işe giriş saatlerinde işçi ve emekçilere bildiri ulaştırıldı.

“Emeğin Kurtuluşu Gazetesi çıkıyor!” şiarlı afişler Sefaköy Metrobüs çevresine, Halkalı Fabrikalar Yolu, İkitelli Atatürk Mahallesi ve Bağcılar Evren Mahallesi çevresine yaygın olarak yapıldı.

“Emeğin Kurtuluşu” çağrısı Sarıgazi’de

Emeğin Kurtuluşu Gazetesi'nin tanıtım bildirisi metal, gıda, tekstil işçilerinin yoğunluklu çalıştığı İmes-Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde işçilere ulaştırıldı. Asgari ücretin yetersiz olduğunu, düşük ücretlere ağır çalışma koşullarında çalıştıklarını ifade eden işçiler, işçi, emekçilerin sesi olacak bir gazetenin önemli olduğunu vurguladılar.

Çağrılar İstanbul'un dört bir yanında

Emeğin Kurtuluşu Gazetesi'nin çıkışını duyuran afişler hafta boyunca Kadıköy, Okmeydanı ve Bakırköy gibi merkezi noktalara asıldı. Kadıköy'de Söğütleşme Mahallesi'ne, Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray çevresine, Caferağa Mahallesi'ne, Çarşı'ya ve Bahariye Caddesi'ne, Bakırköy'de İncirli Caddesi'ne ve Dikilitaş'ın çevresindeki birçok noktaya, Okmeydanı'nda Metrobüs çevresine, Kartal, Esenyalı, İçmeler’de Emeğin Kurtuluşu Gazetesi'nin tanıtım afişleri asıldı.

Emeğin Kurtuluşu Gazetesi'nin tanıtım bildirisi Yenikapı'da gerçekleşen Büyük Alevi Kurtulayı öncesinde dağıtıldı. Gelen katılımcılarla gazete üzerine sohbetler edildi. 

Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin duyurusu fabrikalarda

 “Emeğin Kurtuluşu çıkıyor!” bildirileri Gebze'de işçi-emekçilere ulaştırıldı.

Fabrika önlerinde ve işçi servis noktalarında işçi sınıfının dayanışması ve mücadelesininin önemli bir mevzii olacak Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin misyonunu anlatan ve tanıtımını yapan bildiriler işçi bölüklerine ulaştırıldı.

Metal sektöründe çalışan işçilerin vardiya giriş çıkışlarında gerçekleştirilen bildiri dağıtımıyla asgari ücret, Bekaert grevi ve devletin baskı ve yasak politikaları üzerine işçilerle sohbetler edildi. Metal işçilerinin de sesi-soluğu olacak olan Emeğin Kurtuluşu’na sahip çıkma çağrısı yapıldı.

Gebze’de de afiş çalışmasıyla gazetenin tanıtımına devam ediliyor.

Çağrı bildiri ve afişleri Bursa’da…

Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin çağrı bildiri ve afişleri Bursa'da emekçi semtlerine taşındı.

Kızıl Bayrak / Gebze, İstanbul, Bursa