Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin yeni sayısı çıktı!

Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin 1-15 Nisan 2023 tarihli 7. yeni sayısı çıktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Nisan 2023
  • 23:00

Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin 1-15 Nisan 2023 tarihli yeni sayısı, “İşçi sınıfı düzenin sandıklarından daha güçlüdür! 1 Mayıs için seferber olalım!” şiarıyla yayınlandı.

Gazetenin kapak yazısı yaklaşan seçimlerin toplumun gündemini bütünüyle belirlemeye bağladığı ifade edilerek şu vurgular yapılıyor: “Toplumun ilgisi seçimlere kilitlenmiş olsa da burjuva düzen partileri ve reformist partiler tarafından seçim sandığı kurtuluş yolu olarak gösterilse de işçi sınıfının asıl dikkat ve ilgisini yöneltmesi gereken alan kendi mücadelesidir. Bu mücadelede her zaman önemli bir kavşak olan 1 Mayıs yaklaşmaktadır. İşçi sınıfı sahte vaat ve söylemleri elinin tersiyle itmeli, fabrika fabrika, işyeri işyeri, mahalle mahalle yaklaşan 1 Mayıs’a hazırlanmalıdır.”

“Sınıf Tavrı” köşesinde “Onlar bir sınıf, biz bir sınıfız! İşçilerin kurtuluşu kendi kollarındadır!” başlıklı yazı ile yaklaşan seçim süreçlerinde ülkeyi yıkıma sürükleyen AKP-MHP iktidarı ve bunun karşısında kitlelere “umut” propagandası yapan düzen muhalefetinin vaatleri işleniyor. Bu vaatlerin içi boş söylemler olduğunun altı çizilerek kapitalist düzen gerçekliğine vurgu yapılıyor. Yıkımı devam ettirmek isteyenlerle kapitalist düzeni restore etmeye kilitlenmiş düzen muhalefetinin işçi sınıfına hiçbir şey sunamayacağı belirtilerek, işçi sınıfının kurutuluşunun ancak kendi mücadelesi sayesinde olabileceğinin altı çiziliyor.

Gazetenin “Bakış” köşesi, “NATO belasından kurtulmak için…” başlıklı yazıya ayrılmış bulunuyor. Rusya-Ukrayna krizi ve emperyalist dünyada bu eksende yaşanan gelişmeler, AKP’nin dış politikada sıklıkla gerçekleştirdiği U dönüşlerinden birisi olan Finlandiya’nın NATO üyeliğini onaylama süreci vb. eşliğinde NATO’nun kuruluşundan bu yana üstlendiği kirli ve kanlı misyonu ifade edilerek, AKP-MHP ile birlikte Millet İttifakı’nın da emperyalizm ile ilişkileri vurgulanıyor. Emperyalizmi ülkeden kovmanın yolunun onun savaş örgütüne kapıyı göstermek olduğu söyleniyor: “Bugün bu iradeyi gösterebilecek, emperyalizm ile bağları koparacak, NATO’dan çıkacak, NATO üstlerini kapatıp halklara güven verecek tek güç işçi sınıfıdır. Ancak sosyalist bir işçi-emekçi iktidarı emperyalizmin ve NATO’nun bu topraklardaki egemenliğine son verebilir.”

Gazete’nin orta sayfası, bir önceki sayıda başlayan AKP’nin 21 yıllık iktidarını konu edilen dosya konularının devamına ayrılmış. Dosyanın bu sayıdaki konusu “Kadın-erkek eşitliğine inanmıyoruz dediler, kadın düşmanlığını körüklediler!” başlığıyla AKP’nin 21 yıllık kadın düşmanı icraatları anlatılıyor. Ana yazıya “Yasal haklarımıza saldırmaktan geri durmadılar” ve “AKP iktidarının kadınlar için yarattığı büyük yıkım” başlıklı iki çerçeve yazı eşlik ediyor.

“Kadın” köşesinde “İEKK: Yaralarımızı sarmaya hesap sormaya!” ve “Kadınların hakları seçim pazarlığı yapılamaz” başlıklı iki yazı yer almış.

“Tarih/Eğitim” köşesinde “Çarlık Duması’nda Bolşevikler” ile “Demokrasi kavramı üzerine-3 / Sömürü, devlet ve demokrasi” yazıları bulunuyor.

“Kültür-Sanat” köşesinde “Katledilişinin 75. Yılında Sabahattin Ali” ve “Toplatılmadığı zaman çıkan gazete: Marko Paşa yazıları yayınlanmış.

Arka kapağının “Helalleşmiyoruz! Hesap Soracağız!” başlıklı yazının bulunduğu gazetenin diğer yazıların başlıkları şunlar:

- Bunu da söylediler: “Sel can aldı ama toprak suya kavuştu”

- Kapitalistlerin bağış şovu yine fiyasko çıktı!

- Masal farklı kahramanlar aynı

- İttifakların ekonomi programı işçi sınıfına ne vaat ediyor?

- İkiyüzlülüğün NATO perdesi

- MATA’da kazanmanın yolu

- Genel-İş bürokrasisi bildiğiniz gibi

- Avrupa’da sınıf mücadelesi yükseliyor!

- Faturayı kim ödeyecek kavgası yayılıyor!