BDSP: 1 Eylül yasaklanamaz!

Gerçek ve kalıcı barış için mücadeleye!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olarak tüm işçi ve emekçileri tek adam rejiminin tüm engelleme çabalarına rağmen 1 Eylül eylemlerine en güçlü şekilde katılmaya davet ediyoruz. Gelin hep birlikte tek adam rejimine karşı “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Gerçek ve kalıcı barış sosyalizmde!” şiarlarını yükseltelim.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Eylül 2021
  • 19:20

Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Pandeminin, dünyanın ezilen halklarını ve tüm işçi ve emekçilerini yıkıma sürüklediği, emperyalistlerin Ortadoğu başta olmak üzere mazlum halklara yönelik savaş politikalarını tırmandırdığı bir süreçteyiz. Suriye, Filistin, Afganistan başta olmak üzere pek çok ülkede mazlum halklar emperyalistlerin kirli yağma ve talan politikalarına kurban edilmektedir.

Türkiye’de de ırkçılık ve şovenizm körüklenerek “mülteci” düşmanlığı arttırılmaktadır. Böylece AKP-MHP iktidarının yayılmacı hesaplarına, nüfuz mücadelelerinden pay kapmaya dönük savaş ve saldırganlık politikalarına işçi ve emekçiler yedeklenmeye çalışılmaktadır.  “Mülteci” düşmanlığını körüklemenin yanı sıra dinci-faşist rejim, Türk sermaye devletinin Kürt halkına dönük imha ve asimilasyon politikalarını yeni katliamlarla sürdürmektedir. HDP çalışanı Deniz Poyraz’ın katledilmesinin ardından, Konya’da bir Kürt aile vahşice katledilmiştir. Tek adam rejimi; HDP’nin kapatılmaya çalışılması, HDP’li milletvekillerinin-politikacıların gözaltına alınması, tutuklanması, sistematik ev baskınları gibi saldırılarla Kürt halkına gözdağı vermekte, mücadeleden alıkoymaya çalışmaktadır. 

Tek adam rejimi HDP şahsında Kürt halkına saldırırken diğer yandan ilerici-devrimci güçlere yönelik saldırılarına da devam etmektedir. 15 Temmuz sonrası keyfi yasak ve baskıları kural haline getiren AKP-MHP iktidarı fırsat buldukça keyfi gerekçelerle 1 Mayısları, 8 Martları, işçilerin eylemlerini, direnişleri, basın açıklamalarını yasaklamaktadır. Şimdi de aynı keyfiyet 1 Eylül için gösterilmektedir. İstanbul da dahil olmak üzere pek çok şehirde 1 Eylül eylemleri; gününde eylem yapılmaması, eylem saati ya da korana bahanesiyle yasaklanmaya çalışılmaktadır.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu olarak tüm işçi ve emekçileri tek adam rejiminin tüm engelleme çabalarına rağmen 1 Eylül eylemlerine en güçlü şekilde katılmaya davet ediyoruz. Gelin hep birlikte tek adam rejimine karşı “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Gerçek ve kalıcı barış sosyalizmde!” şiarlarını yükseltelim. İkinci Emperyalist Paylaşım Savaşı sırasında dünya halklarını yıkıma sürükleyen emperyalistleri ve Hitler faşizmini yenilgiye uğratan, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü dünya halklarına armağan eden Sovyetler Birliği’nin yolunda mücadele edelim! 

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu