503. F Oturması: Eser Morsümbül serbest bırakılsın

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu şube binasında düzenlediği basın toplantısıyla gerçekleştirdiği 503. F Oturmasında hasta tutsak Eser Morsümbül'ün serbest bırakılmasını istedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Kasım 2021
  • 14:48

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu şube binasında düzenlediği basın toplantısıyla gerçekleştirdiği 503. F Oturması’nda hasta tutsak Eser Morsümbül’ün serbest bırakılmasını istedi.

Basın metnini hasta tutsak olup iki yıl önce serbest bırakılan Sibel Çapraz okudu. Covid-19’dan en çok etkilenin mahpuslar olduğunu belirten Çapraz hasta tutsaklardan biri olan Eser Morsümbül’ün durumu hakkında şunları söyledi:

“İzmir Aliağa Şakran 1 No’lu T tipi Hapishanesinde  tutulmakta olan 36 yaşındaki Eser Morsümbül, kanser, kronik böbrek yetmezliği, kemik erimesi, sürekli baş ağrısı,  anemi ve  Zona hastasıdır. 12 yaşından bu yana kötü huylu beyin tümörü hastası olan  Eser Morsümbül tedavisi sırasında kullandığı ilaçlar  nedeniyle kronik böbrek yetmezliği hastalığına yakalanmıştır.  2016’da böbrek nakli yapılmış ancak iyileşemeden tutuklanmıştır. Tutuklandığında %70 engelli raporu olan Morsümbül tutuklandıktan sonra, kemik erimesi, sürekli baş ağrısı, anemi ve som olarak Zona hastalığına yakalanmıştır.”

Çapraz Eser Morsümbül’ün annesinin anlatımlarını aktararak şunları ifade etti:

“Pandemi süreci bahane edilerek tedavi hakkı engellenen tüm mahpusların tedavi ve sağlık haklarına yönelik ihlallere son verilmesini, Eser Morsümbül ve tüm hasta mahpusların serbest bırakılarak sağlık ve yaşam haklarının korunması için, kamuoyunu duyarlılığa yetkilileri göreve çağırıyoruz”

Eser Morsümbül’ün annesi Ayten Morsümbül ise konuşmasında şunları dedi:

“Ben son görüşüne gittiğimde oğlumun gözbebeklerine dek yaralar içinde olduğunu gördüm, alnında ve kafasında fındık büyüklüğünde yaralar vardı. Bir anne olarak endişeliyim. Eser ve Eser gibilerin tek başlarına hapishanede yaşama şansları yok, tek başına orada kalamazlar. Oğlum bir an önce serbest bırakılmalı.”

Kızıl Bayrak / İstanbul