Haklarına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çık!

Liseliler birliğe, DLB'ye!

Geleceğimiz karartılıyor, haklarımız ve özgürlüğümüz gasp ediliyor. Bizler liseliyiz, geleceğiz ve gelecek ellerimizde! Haklarına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çık! Liseliler birliğe, DLB’ye!

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 25 Ekim 2021
  • 08:00

1,5 yıllık kayıp zamanın ardından okullarda yüz yüze eğitim başladı. Yeterli önlem alınmadan okullarımız açıldı. Zaten yeterince karşılanmayan eğitim hakkımız pandemiyle birlikte daha fazla gasp edildi.

“-1,5”: Neler oldu?

Okullarımızda ve toplumsal yaşamın her alanında salgına karşı gerekli önlemleri almak yerine, bizleri evlerimize kapattılar. Uzaktan eğitim döneminde ise 6 milyondan fazla arkadaşımız teknik ekipman (bilgisayar, internet vb.) yetersizliğinden kaynaklı eğitime erişemedi. Bu süreçte eğitimde fırsat eşitsizliğinin daha da derinleşmesine tanık olduk.

Sömürücü asalakların çıkarları için üretimi durdurmayanlar, üretim sürecinin “kısmen” dışında gördükleri 20 yaş altı ve 65 yaş üstü insanları, sanki virüsü yayıyormuş gibi evlere hapsettiler! Yine bu süreçte birçok arkadaşımız erken yaşta ucuz iş gücü olarak çalışmaya mahkûm edildi, onlarcası ağır yaşam koşulları nedeniyle intihar etti.

Birçok arkadaşımız ise doğru düzgün yönetilemeyen salgın nedeniyle yaşamını yitirdi.

Haklarımızı, özgürlüğümüzü ve geleceğimizi çalanlardan sorulacak hesabımız var!

Tüm bu süreçte daha fazla hakkımız gasp edildi, özgürlüğümüz kısıtlandı ve geleceksizliğe mahkûm edildik. Ancak bizler, yaşadığımız tüm bu sorunların gerisinde kapitalist sömürü düzenin yer aldığını biliyoruz. Yaşamlarımızın değersiz görülmesinin, eğitim başta olmak üzere en temel haklarımızın gasp edilmesinin gerisinde içinde yaşadığımız akıldışı sistem gerçekliği var!

Sermaye devletinin dümenini bugün AKP-MHP iktidarı elinde tutuyor. Salgın boyunca saray rejiminin şefi Erdoğan’ın anlattığı masallar içerisinde en fazla duyduğumuz şey ise şu oldu: “Maske, mesafe, temizlik.”

Saray rejiminin şefi her ne kadar başarı hikayesi yazmaya çalışsa da çıkışsızlık içinde debelenmektedir. Onun işaret ettiği “Maske, mesafe, temizlik” bizim için şu şekilde özetlenebilir:

- Pandemi ve kriz bu sistemin MASKEsini düşürdü: Tüm liseli arkadaşımızı düzene karşı devrim mücadelesini güçlendirmeye çağırıyoruz.

- Liseliler bu çürümüş sistemle ve saray rejimi ile arasına MESAFE koymalı, birliklerini güçlendirmeli: Tüm liselileri bizlere sorulmadan yaşamlarımıza dair karar alanlara karşı söz, yetki, karar hakkımızı kullanmaya ve lise meclislerini toplamaya çağırıyoruz. Lise meclislerimizde kararlar alıp, birliğimizi güçlendirmeye. Liseliler birliğe, DLB’ye

- Gerçek TEMİZLİK her yanından pislik akan düzenin devrimle aşılması ile mümkündür: Her yerinden çürümüş ve çeteleşmiş olan kapitalist sistem çıkmazdadır. Bu sistemde küçük bir azınlık kasalarını doldururken, büyük emekçi yığınlar daha da fakirleşiyor. Emperyalist savaşlarda milyonlarca insan ya ölüyor ya da göçmen konumuna getiriliyor. Emek sömürüsü, çocuk istismarı, kadın cinayetleri, iş cinayetleri vb… üzerinden yükselen bu sistem bizlere bir gelecek vaat etmiyor.

Geleceğimiz karartılıyor, haklarımız ve özgürlüğümüz gasp ediliyor. Bizler liseliyiz, geleceğiz ve gelecek ellerimizde! Haklarına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çık! Liseliler birliğe, DLB’ye!

-Eğitim haktır, gasp edilemez!

-Eşit, parasız, bilimsel, anadilde, sınavsız ve ulaşılabilir eğitim!

-Yüz yüze eğitimde, eğitim kurumlarında gerekli pandemi önlemleri alınsın!

Devrimci Liseliler Birliği