LSG işçilerinin eylemleri devam ediyor!

LSG işçileri uluslararası delegasyonların katılımıyla eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 05 Eylül 2019
  • 23:10

Frankfurt havaalanındaki LSG işçileri, salı günü Wiesbaden eyalet parlamentosu önünde gerçekleştirdikleri eylemin ardından, 5 Eylül Perşembe günü de uluslararası delegasyonların katılımıyla bir eylem gerçekleştirdiler.

Frankfurt havaalanı terminalinde gerçekleşen eylem için işçiler işyerlerinden otobüslerle eylem yerine taşındılar. Öğle saatlerinde terminal içinde toplanan işçiler, işyeri temsilcileri, sendikacılar ve ABD ve İngiltere’den gelen yedi işçi temsilcisinden oluşan yüzlerce kişi yürüyüş gerçekleştirdi. Terminalin en kalabalık olduğu saatlere denk gelen yürüyüş çevrede oldukça ilgi uyandırdı.

Yapılan kısa yürüyüşün ardından eylem, terminalin içinde gerçekleştirilen mitingle devam etti. Mitingde LSG’nin, ABD ve İngiltere’deki işletmelerinde çalışanları temsilen gelen delegelerin konuşmaları ilgiyle dinlendi. Her iki konuşmacının da anlatımlarına bakılırsa, LSG Almanya dışındaki işletmelerde işçileri daha kötü koşullarda çalıştırıyor. ABD’deki 11 bin LSG işçisini temsilen gelen kadın temsilci, işçilerin ABD’de 8 dolar saat ücretiyle çalıştırıldıklarını, sigortalarının doğru düzgün yatırılmadığını, aldıkları ücretin insanca yaşamaya yetmediğini ifade ederek, yaşanan sorunların her yerde ortak olduğunu, buna karşılık mücadelenin de ortak olması gerektiğini vurguladı. Kadın temsilcinin konuşması alkışlar ve enternasyonal mücadele sloganlarıyla karşılandı.

Yine yapılan bazı konuşmalarda Lufthansa’nın Çekya’da açtığı yeni işletmede işçileri sadece 3 avro saat ücretine çalıştırdığı, Frankfurt’taki işletmeleri kapatmak istemesinin gerisinde, işgücünün nerdeyse bedava olduğu bu tür yerlerde elde etmek istediği azami kârların olduğu ifade edildi.

Bugünkü eyleme, Alzey’den gelen işçilerin yanı sıra, NGG sendikası, Lufthansa Teknik ve kabin çalışanları ile BİR-KAR ve KPD/wiederaufbau da katılıp destek verdiler.

Eylem, terminalde yapılan mitingin ardından, yakınlarda bulunan Lufthansa merkez binasının önüne kadar yürünmesinin ardından sona erdi.

Kızıl Bayrak / Frankfurt