Düsseldorf’ta LSG işçilerine grev çağrısı

Sınıf devrimcileri Düsseldorf havaalanında LSG şirketi önünde bildiri dağıtımı gerçekleştirdiler.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 19 Aralık 2019
  • 22:51

Lufthansa’nın LSG şirketini satmasıyla birlikte gelecekleri ellerinden alınan işçilere, Frankfurt’taki iş arkadaşları gibi haklarına sahip çıkmaları için, sınıf devrimcileri Düsseldorf havaalanında LSG şirketi önünde bildiri dağıtımı gerçekleştirdiler. Bildirideki çağrı özellikle Düsseldorf işçi temsilcisinin ihanetini boşa çıkartmaya çağırıyordu. 

Lufthansa şirketler grubu, kendisine bağlı olan Catering firmasi LSG Sky Chefs’in satışına karar verdiğinde, işçiler büyük bir hayal kırıklığına uğramıştı. Fakat mücadelenin yeni şirketler grubu altında da devam ettiğini bilen işçiler, mevcut haklarını korumak için tek çözüm yolu grev olduğunu anlamışlardı. Bunun için sendika ve LSG’nin işçi temsilcilikleri Almanya çapında ortak bir toplantı yaparak bütün işletmelerde aynı anda greve çıkma kararı almışlardı. Ne yazık ki karara uyarak Münih ve Frankfurt’taki işçiler grev kararını benimserken Düsseldorf’ta, işçi temsilcisinin tek başına aldığı ihanetçi grev kırıcılığı kararıyla mücadele engellenmiştir. 

Düsseldorf LSG işçilerini dayanışmaya ve iş bırakma eylemine çağıran bildiri işçiler tarafından desteklendi. Frankfurt’taki gelişmeleri ilgiyle takip ettiklerini söylediler. Fakat patronun ve işçi temsilcisinin tehditlerinden olumsuz etkilenen bazı işçilerde korku da belli oluyordu. Çoğu kişiler bildirileri dikkatle okuyup sohbetlere girerken, bazıları çabucak uzaklaşmaya çalışıyordu. Daha sonra, bildiriyi almak istemeyen, şüphesiz patronun kendisine verdiği ayrıcalıklarından faydalanan bir ihanetçi işçi, bildiri dağıtımın engellenmesi için patrona şikayet etti. Sınıf devrimcilerini göstermek ve polisle tehdit etmek için işletme yönetimiyle beraber gelen işçi, sınıf devrimcileri “Burada sizin geleceğinizle oynanıyor” dediklerinde, “Ben gayet memnunum” diye karşılık verdi. Sınıf devrimcileri ihanetçi işçinin dediklerini “Binlerce işçi arkadaşın satılırken sen işverenlerin çıkarlarını savunuyorsun” sözleriyle kınadı. Haklarından vazgeçmeyerek bildiri dağıtımını fabrikanın sokak kenarında devam ettiler. 

Kızıl Bayrak / Düsseldorf