Sinbo direnişiyle enternasyonal dayanışma büyüyor

Sinbo, Soma, Ermenek veya daha süren onlarca işçi direnişinin sonucu ne olursa olsun, bu direnişler yarının sınıf mücadelesinin hanesine birer kazanım olarak şimdiden yazılacaktır. Zira köleliği reddedip başkaldırmak özgürlüğe doğru atılmış en önemli bir ilk adımdır. Gelecek her yerde direnen ve savaşan işçilerin eseri olacaktır.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 29 Kasım 2020
  • 19:37

Gelecek, Sinbo’da ve her yerde, direnen işçilerin eseri olacaktır!

 

Değerli arkadaşlar, gücünü haklılığından ve meşruluğundan alan direnişinizin, bir haftayı geride bırakarak ve gittikçe güçlenerek devam etmesini ilgi ve heyecanla takip ediyoruz.

Burjuvazinin işçi sınıfına yönelik saldırıları hangi coğrafyada olursa olsun benzer ve ortaktır. Buna karşılık işçi sınıfının mücadelesi de her coğrafyada benzer ve ortaktır. Yani enternasyonaldir. Bugün sizlerin binlerce kilometre öteden çaktığınız kıvılcımın burada bizlerde heyecan ve umut yaratması bundan dolayıdır. İşçi sınıfı dünyanın neresinde olursa olsun birbirinden öğrenerek mücadelesini geliştirecektir. Gittikçe küreselleşen dünya gerçekliğinde işçi sınıfının enternasyonal dayanışması ve mücadelesinin önemi gittikçe artmaktadır.

Bu açıdan, sizlerin yaktığı direniş ateşi, yarınların daha büyük yangınlarının habercisidir. İşçi sınıfının enternasyonal mücadelesinin mütevazi bir parçasıdır. Unutmuyoruz ki, işçi sınıfı sermaye düzenine karşı bağımsız örgütlü ve devrimci bir mücadele vermeden toplumların sömürü ve zorbalıktan kurtulması mümkün olmayacaktır. Bunun için işçi sınıfı her coğrafyada devrimci sınıf partileri öncülüğünde örgütlenerek mücadeleye atılmalıdır. Bizlere bu bilinci veren sınıfın devrimci öncüsüdür.

İşçi sınıfının her direnişi, onun bilincini yükseltecek ve gerçek dostlarının kim olduğunu anlamasını kolaylaştıracaktır. Bundan dolayıdır ki, Sinbo, Soma, Ermenek veya daha süren onlarca işçi direnişinin sonucu ne olursa olsun, bu direnişler yarının sınıf mücadelesinin hanesine birer kazanım olarak şimdiden yazılacaktır. Zira köleliği reddedip başkaldırmak özgürlüğe doğru atılmış en önemli bir ilk adımdır. Gelecek her yerde direnen ve savaşan işçilerin eseri olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, direnişinizi bir kez daha selamlıyor, direnişinizle dayanışmanın bir gereği olarak etrafımızdaki emekçilerden topladığımız mütevazi bir maddi katkıyı sizlere iletiyoruz. Mücadelenizde başarılar dileyerek, direnişinizle dayanışmamızı sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz.

Yaşasın proletarya enternasyonalizmi ve sosyalizm!

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (Bir-Kar)
İşçi Komisyonu

***

Sinbo direnişiyle dayanışmayı büyütelim!

 

İşçi sınıfına dayatılan kölece çalışma koşulları, sendikal faaliyete dönük saldırılar ve onur kırıcı uygulamalar karşısında siz Sinbo işçilerinin başlatmış olduğu direniş biz Avrupa’da yaşayan işçi ve emekçileri de heyecanlandırmıştır. Öncelikle direnişinizi büyük bir dikkatle takip ettiğimizi ve her türlü olanaklarımızla yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz.

Sermaye sınıfının azgınca saldırıları karşısında çakmış olduğunuz kıvılcımın etkisi istisnasız bütün sektörlerdeki ileri işçi bölüklerini etkilemiş, etkilemeye de devam edecektir. İşçi sınıfının bugün içinde bulunduğu dağınıklıktan da güç alan sermaye sınıfı, işçi sınıfının yarattığı devasa zenginliğe el koyması yetmiyormuş gibi işçileri kendilerine ait birer köle olarak görmektedir. Kapitalist düzenin yaşadığı bunalım hali ve pandemi koşullarının yarattığı fırsatçılıkla, saldırılarının ardı arkası kesilmek bilmiyor. Bir yandan pandeminin yarattığı ağır koşullar nedeniyle kitlesel ölümlerle baş başa bırakılan işçi sınıfı bir diğer yandan düzenin yaşadığı ekonomik krizin bütün bir faturasını ödemek durumunda bırakılmıştır. Ücretsiz izin, esnek çalışma ve dayatılan örgütsüzlük koşullarına ek olarak kıdem tazminatının gaspı gibi yeni saldırılarla işçi sınıfı teslim alınmak isteniyor.

Tam da bu ağır koşullar içerisinde Sinbo işçilerinin yakmış olduğu bu direniş ateşi sıradan bir hak arama eyleminin ötesinde anlamlar taşımaktadır. Bu vesileyle bu direnişle dayanışma mücadelesini büyütmek ve sermayeye geri adım attırmak günün en önemli görevidir.

Biz, Essen’dan İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu (Bir-Kar) taraftarları olarak Sinbo direnişindeki kardeşlerimizi selamlıyoruz. Sonuna dek yanlarında olacağız, direnişteki işçiler için topladığımız maddi katkıyı en kısa sürede kendilerine ulaştıracağız.

Yaşasın Sinbo direnişi!

Selam olsun direnenlere!

Bir-Kar Essen