Sinbo önünde direnişin 9. günü

Ücretsiz izin saldırısına karşı mücadele eden TOMİS üyesi Sinbo işçileri fabrika önünde direnişlerine devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 26 Kasım 2020
  • 11:00

“Sendikalı olmak haktır! Ücretsiz izin değil, güvenceli ve sendikalı çalışmak istiyoruz!” diyen Sinbo işçileri fabrika önündeki direnişlerinin dokuzuncu günündeler.

Fabrika önüne gelen direnişçi işçiler direniş çadırını kurdular. Kahvaltılarını direniş çadırında yapan direnişçiler, herkesi desteğe bekliyor.

Sinbo direnişçileri fabrika önünde gerçekleştirdikleri 25 Kasım etkinliğini ve katıldıkları Kadıköy’deki eylemi değerlendirdiler. Sinbo işçileri etkinliğe katılan emek dostlarına teşekkür ederken aynı zamanda Kadıköy’de binlerce kadının katıldığı eyleme katıldıklarını anlattılar.

Sinbo işçilerinin değerlendirmeleri şu şekilde:

“Direnişimizin 8. gününde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için Sinbo önünde etkinlik gerçekleştirdik.

Katılım sağlayan dostlarımıza, işçi ve emekçilere, kadın örgütlerine, sendikalara teşekkür ediyoruz. Dayanışma güçlendirir! Etkinliğimizde özellikle Sinbo işçisi kadınların yaşadığı sorunlara değindik.

Üretim alanlarında kadınlara yönelik ayrımcılık, sömürü, taciz ve mobbingin son bulması ancak işçi kadınları mücadeleye katarak mümkün olur. Bu doğrultuda siyasal ve kadın örgütlerini fabrikalarda mücadeleye davet ettik.

Etkinliğimizde tüm katılımcılara kürsümüzü açık tuttuk.

Katılımın iyi olması ile birlikte direniş çadırımızda ve fabrika içinde yüksek motivasyon elde ettik.

25 Kasım’da Kadıköy’deki eyleme katıldık. Binlerce kadının orada olması, şiddete, tacize, tecavüze dur demesi oldukça anlamlı. Bunu engellemenin mücadeleden başka yolu yok!

Direniş çadırımızdan çıkıp sesimizi meydanlarda haykırdık.

Kendi dövizlerimizle en ön saflardaydık.

Biz direnişten çıkıp eyleme katılıyoruz. Dolayısıyla kendi özgün taleplerimizin yer aldığı dövizlerimizin kapatılması isteğini eleştiriyoruz. Kapatmadık da. Sendikamızın imzası bulunduğu gerekçesiyle bunu söylediler. Ancak biz TOMİS üyesi Sinbo Direnişçileriyiz. Sömürünün en yoğun alanı olan fabrikalarda yaşananların meydanlarda anlatılamaması olacak şey değil.”