Mata’nın eski temsilcisi direnişçilere seslendi

Mata’nın eski temsilcisi Yücel Kızıltaş, Metal İşçileri Birliği’nde yayınlanan video ile direnişçi işçilere fabrika komiteleri kurma ve direnme çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 14 Mart 2023
  • 12:00

Mata’nın eski temsilcisi Yücel Kızıltaş, Metal İşçileri Birliği’nin sosyal medyası aracılığıyla işçilere fabrika komiteleri kurma ve direnme çağrısı yaptı.

Kızıltaş, adına açılmış sahte hesaptan yapılan yorumların kendisine ait olmadığını, Mata işçilerinin kazanmak için birliğini güçlendirme gerektiğini ifade etti.

Kızıltaş MİB sosyal medyasında 11 Mart tarihinde yayınlan videoda şunları ifade etti.

“Mata’nın eski öncü işçilerindenim. Şimdi Mata’da işçi sınıfının şanlı bir direnişi var. Bu direniş bir şekilde kırılmaya çalışılıyor. Benim adıma fake hesap açılmış, hesaptan yapılan ‘sendika sattı’ yorumları ile işçileri kırılmaya çalışıyor. Büyük ihtimalle Mata patronu ve işbirlikçileri tarafından yazılan yorumlardır. Arkadaşlar bu fake hesaptır ve benim böyle bir yorumum yok. Önemli olan işçi birliğidir. İşçi arkadaşlar şunu bilin ki biz her şeye rağmen birleşerek kazanırız. Sendika hakkında benim öyle bir yorumum yok, sendika da sorunlu olabilir fakat bizler komitelerimizi kuracağız, örgütleneceğiz. En ufak yerlerde komitelerimizi kuracağız, biz kazanacağız. Arkadaşlar kesinlikle bölünmeyin, pazartesi işbaşı çağrısı gelmiş, işbaşı yaptırmak için ‘sendika sattı’ vb. gibi gerekçe gösteriyorlar. Benim böyle bir yorumum yok. Birlikte olursanız kazanırsınız. Pazartesi işbaşı yapan arkadaşlar sadece arkadaşını satmaz, çocuğunun geleceğini satar, onurunu satar. 20 günden fazla dayanma ihtimalleri yok, bu fabrika kapanmaz! Yurtdışına üretim yapacak diyorlar, yaptıramazlar. Birlikte olursanız sadece para değil, onurunu da kazanırsın. Sendika hakkında eleştirilerim olabilir ama fake hesapta yapılan yorumlar bana ait değil. Pazartesi kesinlikle işbaşı yapmayın. Direnişe devam! Direnmekten başka yol yok! Bu fabrika kapanamaz, dünya devleri ile uğraşamazlar, 20 günden fazla dayanamazlar. Bölünmeyin, direne direne kazanacağız!”