Mata işçileri: Direnişe devam

Direnişlerinin 12. gününde (10 Mart) Mata işçileri ve Birleşik Metal-İş, Mata patronun baskı ve dayatmalarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 11 Mart 2023
  • 08:51

Tuzla Serbest Bölgede yüzde 25’lik ek zam talebinin karşılanmaması üzerine direnişe geçen 1200 Mata işçisi tehdit ve baskılara karşı direnişini sürdürüyor. Mata Otomotiv’de işçilerin direnişi 12'nci günde devam etti.

Mata işçilerinden salon toplantısı

Kaynarca’da bir düğün salonunda bir araya gelen işçiler, işten atılma tehditlerine yanıt vererek, baskı ve tehditlere karşı mücadeleyi sürdürmekte kararlı olduklarını ilan ettiler.

Toplantıda Birleşik Metal-İş 1 No’lu Şube Başkanı Özcan Atmaca ile Birleşik Metal-İş 1 No’lu Şube Sekreteri Can Emrah Ülgü, birer konuşma yaptılar.

Birleşik Metal-İş Genel Sekreteri Özkan Atar da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ey Mata patronu, bu kârlar sana babandan miras kalmadı! Mata işçisi var etti. Biz Mata işçileri olarak hakkımızı arıyoruz. Biz patronla ücret konusunda her platformda tartışmaya hazırız. Ey Erce bey, sen bir kişisin biz bin 200 kişiyiz. Bu fabrika işçisiyle beraber, sendikasıyla beraber barış içerisinde, huzur içerisinde herkesin birbirinin emeğine saygı duyduğu bir düzen içerisinde devam edecek. Bizi fabrikayı kapatmayla tehdit ettiler bir hafta önce. Şimdi yalvarıyorlar ‘Fabrikamızı açacağız, gelin bize teslim olun’ diyorlar”

13 Mart günü direnişe devam edeceklerini açıklayan işçiler, toplantı boyunca “Mata işçisi direnişin simgesi!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Birleşen işçiler yenilmezler!”, “Baskılar bizi yıldıramaz1”, “ Direne, direne direnişten zafere!”, “İnadına sendika inadına DİSK!”, “Mata işçisi yalnız değildir!”, “İşçiler açken patronlara huzur yok!” sloganları attı.

Direnen işçilerle dayanışma

Aralarında oyuncuların, yönetmenlerin, senaristlerin ve müzisyenlerin bulunduğu sanat emekçileri, yayınladıkları videolarla dayanışma mesajlarını ilettiler. DİSK Sine-Sen Genel Başkanı oyuncu ve yönetmen Mehmet Esen, Halil Ergün, İlyas Salman, Kaya Erdaş, Nebil Sayın, Bülent Bilgiç ile müzisyen Pınar Aydınlar, Mata işçilerinin haklı ve kararlı direnişini desteklediklerini açıkladılar.