Ahmet Şık davasında, Öz ve Seçen ifade verecek

  • Arşiv
  • |
  • Düzen cephesi
  • |
  • 13 Eylül 2012
  • 15:17

Gazeteci Ahmet Şık , Oda TV davasından tahliye edildikten sonra yaptığı açıklamalar hakkında açılan "hakaret" ve "tehdit" davasının ilk duruşması Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Şık, 39 yargı mensubunun mağdur sıfatıyla yer aldığı iddianameyi kaleme alan savcının, “hüküm dahi verilmemiş bir davayı ( Oda TV davası) dayanak göstererek kendisinin örgüt üyesi olduğuna karar verdiğini” söyledi. Mahkeme, bahsi geçen 39 yargı mensubunun ifadelerinin alınması kararıyla bir sonraki duruşmayı 4 Aralık 2012 tarihine erteledi.

Oda TV davası kapsamında tahliye edildikten sonra Silivri Cezaevi’nden çıkışında dile getirdiği ifadeler hakkında gazeteci Ahmet Şık 'a açılan davanın ilk duruşması bugün (13 Eylül 2012) Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Eski Ergenekon savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen gibi isimlerin de yer aldığı toplam 39 yargı mensubunun mağdur sıfatıyla yer aldığı iddianameyi kaleme alan savcıya ilişkin Şık, “Hüküm dahi verilmemiş bir davayı dayanak göstererek örgüt üyesi olduğuma karar vermiş durumda” dedi.

ŞIK: BAŞBAKAN DA AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR

Şık, Silivri Cezaevi çıkışında dile getirdiği “Bu işin sorumluları cemaat bağlantılı, burada cemaatten olan herkesi suçlamıyorum, ama cemaatçi olup da bir çete faaliyeti gibi çalışan, emniyetteki ve yargının içerisindeki bürokratik örgütlenme içerisindeki adamlardır” cümlesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın MİT krizinde sarf ettiği sözlerini hatırlatarak savundu:

“O konuşmamda söylediğim ‘Gülen cemaatine bağlı olup çete faaliyeti yürüten polis, hâkim ve savcılar’ tanımlamasıyla, ‘Emniyet ve yargıda örgütlü otonom güç’, ‘Paralel devlet’, ‘Polis ve yargıyı ele geçirmiş olan dini yapı’ ve nihayetinde Başbakan Erdoğan ’ın söylemiyle ‘Devlet içinde devlet’ gibi tanımlamalar arasında bir fark yoktur. Hepsi aynı olguya, yani bir çetenin varlığına işaret eder. Mesele bundan ibarettir.”

Mahkeme, bir sonraki duruşmayı iddianamede mağdur sıfatıyla yer alan 39 yargı mensubunun ifadelerinin alınması kararıyla 4 Aralık 2012 tarihine erteledi.

Şık'ın tahliye olduktan sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle açılan davada, Zekeriya Öz ve Fikret Seçen gibi isimlerin de bulunduğu 39 yargı mensubu 'mağdur' sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Radikal / 13.09.12