Frankfurt’ta Filistin’le dayanışma eylemi!

“Aksa Tufanı”nın 1. yıldönümünde dünyanın, Avrupa’nın ve Almanya’nın birçok yerinde olduğu gibi, Frankfurt’ta da 7 Ekim Pazartesi günü eylem gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 08 Ekim 2024
  • 09:30

“Aksa Tufanı”nın 1. yıldönümünde dünyanın, Avrupa’nın ve Almanya’nın birçok yerinde olduğu gibi, Frankfurt’ta da 7 Ekim Pazartesi günü eylem gerçekleştirildi.

Birbirine yakın Frankfurt, Darmstadt, Giessen, Kassel, Mainz ve Mannheim gibi kentlerdeki çeşitli Filistinli örgütler ile onların yerli dostları tarafından örgütlenen eylem saat 17.30’da, Frankfurt merkezindeki Rossmarkt’ta başladı.

Günler öncesinden eylemin “kamu güvenliği” için tehdit oluşturduğu gerekçesiyle ilk önce yasaklaklandığı duyruldu. Ardından organizatörlerin verdiği uğraşlardan sonra, mahkeme yoluyla yasak kararı kaldırıldı.

Toplanma alanında biriken yaklaşık 1000 kişilik kitleye yönelik çeşitli konuşmalar yapıldı. Filistinli gençler ile kimi yerli oluşumlar adına yapılan ajitatif ve coşkulu konuşmalarda İsrail Siyonizminin başta Gazze olmak üzere, Filistin’de, Lübnan’da ve tüm Ortadoğu’da yaptığı soykırım, katliam ve barbarlık kınandı. Bölgedeki gerçek yıkımın basına yansıyandan çok daha fazla olduğu belirtilerek, emperyalist-Siyonist basının yaydığı yalan haberler teşhir edildi.

Başta ABD olmak üzere, batılı emperyalistlerin Siyonistlere verdiği sınırsız destekle süren barbarlığın, aynı zamanda emperyalist-kapitalist sisteminin krizinin ve çıkmazının bir ürünü olduğu ifade edildi. Filistin’de soykırımın başlangıcının 7 Ekim olmadığı, işgalin ve soykırımın tam 76 yıldır sürdüğü belirtildi. Buna karşılık sergilenen direnişin de tüm dünya halklarının mücadelesinin bir parçası ve kazanımı olduğu belirtilerek, Filistinle daha fazla dayanışma çağrısı yapıldı.

Eylemde Filistin ve Lübnan bayaraklarının yanı sıra, soykırımı ve katliamları teşhir eden çok sayıda döviz ile bebek kundakları taşındı. Organizatörler katılımcılardan Filistin ve Lübnan bayrakları dışında sembollerin taşınmamasını talep ettiler, kitle de buna uygun davrandı. Katılımcı kitlenin hemen tümünün gençlerden ve özellikle de genç kadınlardan oluşması dikkate değerdi.

Mitingin ardından yürüyüşe geçildi. Yürüşle birlikte kitlenin sayısı daha da arttı. Yürüyüş boyunca Arapça, İngilizce ve Almanca sloganlar büyük bir coşkuyla atıldı. “Özgür Filistin!”, “Filistin’e ve Lübnan’a özgürlük!”, “Çocuk ve kadın katili İsrail!”, “Zafere kadar İntifada!”, “İsrail bombalıyor ABD ve Almanya finanse ediyor!”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma!”, “Siyonistlerin anlamadığı bir şey var, Gazze asla düşmez!”, “Alman basını yalan söylüyor, kanmayın!”, “Filistin Araptır!”, “Siyonist ve faşistler, sivilleri katlediyorlar!”, “Ellerinizde kan var!” gibi sloganlar sıklıkla atıldı.

Eylemde polislin yoğun önlem aldığı gözlenirken, herhangi bir müdahale ve olay yaşanmadı. Yürüyüş güzergahı üzerinde, polis korumasında İsrail bayrakları ve pankartlarla provokasyon yapmak isteyen küçük bir gruba kitle, “utanın!” sloganıyla tepki gösterdi. Fakat herhangi bir olay yaşanmadı. Eylem tekrar toplanma alanına geri dönülmesiyle sona erdi.

Siyonist İsrail’in sadık destekçilerinden olan Alman devletinin estirdiği tüm teröre, yasaklara ve yarattığı tedirginliğe rağmen; kitleselliği, coşkusu ve kararlılığıyla başarılı bir eylem oldu.

Eyleme Bir-Kar, ATİK ve MLPD katılarak destek verdiler.

Kızıl Bayrak / Frankfurt