Kadın cinayetine karşı eylemler sürüyor

Birçok ilde şiddete ve kadın cinayetlerine karşı eylemler sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 09 Ekim 2024
  • 10:55

İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil’in katledilmesi üzerine kadınların şiddete karşı eylemleri sürüyor.

Evrensel’de yer alan habere göre Ordu Kadın Platformunun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, gerçekleştirdikleri yürüyüşle taciz, tecavüz ve katliamlara tepki gösterdi, kadın dayanışması için çağrı yaptı.

Muğla’nın Menteşe İlçesindeki Sınırsızlık Meydanı’nda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kadın Dayanışma Komiteleri, İstanbul’daki İkbal ve Ayşenur cinayetini protesto etti.

Sivas’ta kadın cinayetlerinin son bulması için sokağa çıkan kadınlar yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemlerde genç kadınların katılımı dikkat çekti.

Kuşadası Kadın Platformu artan kadın cinayetlerine karşı bir araya gelerek, kadın cinayetlerine ve şiddete karşı mücadele vurgusu yaptı.

İzmir'de Narlıdere Demokrasi Platformu, yaşanan kadın cinayetleri ve kadına şiddete karşı basın açıklaması düzenlendi. Demokrasi Meydanı'nda yapılan açıklamada platform adına konuşan Gülay Serin, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in vahşice katledilmesine ve tüm Türkiye'de şiddete uğrayan kadınlara ve kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Bornova Kadın Dayanışma Derneği ve Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, “Münferit değil sistematik, kadın cinayetleri politiktir, cezasızlık politikalarına hayır’ diyerek sokağa çıktı. Bornova Eski Çarşı girişinde bir araya gelen kadınlar, “Eşit, özgür bir hayat için birlikte mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Gebze Kadın Platformunun çağrısıyla ile bir araya gelen kadınlar, Gebze Eski Çarşı Tarihi Çeşme’den, Gebze Kent Meydanı’na yürüdü. Sık sık, “Kadın cinayetleri politiktir, "Aklama, koruma, katilleri yargıla” sloganları atıldı.

İskenderun Kadın Platformu da artan kadın şiddetine ve cinayetlerine karşı basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen İskenderun Şube binasında yapılan basın toplantısında açıklamayı Meryem Çolak Keskin okudu.

Bolu'da Emek ve Demokrasi Güçleri yaptığı açıklamada kadınlara ve çocuklara şiddeti protesto etti. Açıklamada “bu ülkenin meclisinde yasama sorumluluğu taşıyan kişilerin, şiddet çağrısında bulunan, tehdit eden ve hedef gösteren dilini ibret verici bulduğumuzu belirterek tüm toplumsal kesimleri, demokratik ve hukuk kuralları çerçevesinde sorumlu davranmaya davet ediyoruz” denildi.

Elazığ Kadın Platformunun çağrısıyla yüzlerce kadın Postane Meydanında bir araya geldi. Buradan başlayan ve öğretmenevi önünde basın açıklaması ve oturma eylemiyle son bulan yürüyüşe genç kadınların katılımı dikkat çekti.