TPI işçisinden mesajlar…

TPI İşçileri mücadele mesajlarını, sorunlarını, önerilerini Petrokimya İşçileri Birliği sayfasında paylaşmaya devam ediyorlar.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Temmuz 2022
  • 13:50

Petrokimya İşçileri Birliği sayfasına iletilen işçi mesajlarını aşağıda okurlarımıza sunuyoruz:

“Neden Petrol-İş aidatları bu mücadeleyi güçlendirmek için harcamıyor!

"Avanslar yatmadı. Ne fatura ödeyebiliyoruz ne evin eksiklerine çare olabiliyoruz. Aramızda telefonunu satmak zorunda kalan arkadaşlar var. Biz, her ay sendikaya aidat ödüyoruz. Ortalama iki fabrikadan toplam 500 bin TL sendikaya gidiyor. Neden Petrol-İş kestiği aidatları bu mücadeleyi güçlendirmek için üyeleri için harcamıyor. Şimdi kaynaklar işçilere kullanılmayacaksa o paralar ne için kullanılıyor."

“Taleplerimiz nettir! TPI işçisi aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir!”

"Bugün telefonlarımıza fabrika operasyonları süresiz olarak durdurulmuştur diye mesaj atmışlar. TPI işçileri olarak şundan eminiz ki bu adım TPI işçisinin eylemini kırmak ve mücadelesini sonlandırmak için yapılan bir hamledir. Dertleri işçiyi fabrikadan uzaklaştırıp herkesi yalnızlaştırıp yeni söylentilerle TPI işçilerinin kafasını karıştırmaktır. TPI işçileri olarak bu duruma karşın yönetime 3 gün süre verdik. Taleplerimiz nettir ilk günkü gibidir bu talepler karşılanmadıkça TPI işçisi birliği ve bütünlüğü bozmadan aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir. Ya hep beraber ya hiçbirimiz.

TPI işçileri dik duruşunu ve kararlılığını bozmadı ve bu düzene yenilmedi zafer direnin TPI işçilerinin olucaktır.."

“Yoldan dönen namerttir!”

"Devrim adı ile tanıdık Deniz'i. Gezenlerden idi gezmiş ile T1 ve T2 gezip gezip buluşan canlar umudunu yitirenler başlamadan yenilmiş sayılır.

Umut ve Deniz adına direnenler ve gezenler adına kar topu gibi yağan tane değil yuvarlandıkça büyüyen toplum isek, doğan sahte güneşe aldanıp erimemek adına 25 Temmuz’da bir bütünlüğe imza atmak için varsan varım, varsan varız, varsan erimeyiz...

Yoldan dönen namerttir."

Ne yaparsanız yapın, birliğimizi bozamayacaksınız!”

"Beyaz yakalar ya da amirler özellikle yeni arkadaşlara şunu söylüyorlar.

‘Terör örgütü de dâhil oldu, siz uzak durun. İşinizden olursunuz burası da kapanır’.

Akıllarınca beyin yıkıyorlar. Mücadelemizin haklılığı karşısında diyecek bir şey kalmayınca buna sarıldılar demek ki. Öyle kolay mı bizdeki ucuz iş gücünü bırakıp başka yere fabrikayı taşımak. Ne yaparsanız yapın birliğimizi bozamayacaksınız."

“Zafer direnen emekçinin olacak!"

"Merhaba T2 personeliyim bütün emekçi kardeşlerime mesajım kimse pes etmesin, lütfen herkes dik dursun. Zafer inanan emekçinin olacak!"

“Bekleyin pazartesiyi, TPI işçisi geliyor!

" Orhan Zengin, ‘dinlenin’ dedin ama emin ol dinlenen yok. Herkes birbirini arıyorlar, soruyor. Oturup sohbet ediyor. Bekleyin pazartesiyi, TPI işçisi geliyor!”

“Meydanlara inmenin vakti gelmemiş midir?"

"Hazır fabrikaya da gidemiyorsak meydanlara inmenin vakti gelmemiş midir?"

“Siz söyleyin, böyle bir iftiraya nasıl dayanalım?"

"Merhabalar, ben TPI'da işten çıkartılan onca insandan biriyim. Şu an şirketin aldığı ücretsiz izin kararından hemen sonra çıkartılan tüm arkadaşlara çıkış bildirgesi geldi SGK'dan. Ben 3 yıldır bu şirkette çalışıyordum geçen yıl 1 gün sadece mazeret izni kullandım o kadar. Amirlerin dayatmasına, psikolojik şiddetine dayandım. Siz söyleyin böyle bir iftiraya nasıl dayanalım?"