Tekstil Grup TİS’leri yakında başlıyor…

Taleplerimizi belirleyelim, kazanmak için inisiyatif alalım!

Tekstil ve dokuma işçileri olarak sözleşmenin kazanımla sonuçlanması için süreci sendikalarımızın başındaki bürokratların insafına bırakmayalım, inisiyatifi elimize alalım.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Ocak 2022
  • 08:00

Tekstil ve dokuma işçisi kardeşler!

Yaşanan ekonomik krizin sorumlusu bizmişiz gibi faturası da bize yükleniyor ve bu nedenle kâbus dolu günlerden geçiyoruz. Yaşam şartlarımız ve çalışma koşullarımız her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. Hayat pahalılığı, alım gücümüzün düşmesi, peşi sıra gelen zamlar derken adeta belimizi doğrultamaz olduk. Ekonomik krizin ağırlığı altında ezildiğimiz yetmezmiş gibi bir de kapitalist sistemin felakete dönüştürdüğü koronavirüs salgını ile baş başa bırakıldık ve bu süreçte ölümüne çalıştırıldık. Pandemi boyunca açlık ile ölüm arasında bırakıldık, haklarımız tek tek gasp edildi. Tekstil patronları ise kar ve ihracat rekorları kırdı, kısacası kasaları tıka basa doldu taştı.

Aldığımız ücretin iyice kuşa döndüğü ve sosyal haklarımızın yok edildiği koşullarda Toplu İş Sözleşmesi sürecini karşılıyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin tekstil işçisini doğrudan ilgilendiren Tekstil Grup TİS görüşmeleri yakında başlıyor.

Sorunları yaşayan biziz, masada bizim taleplerimiz ve istemlerimiz olmalı!

Yıllardır hep aynı tiyatro sergileniyor. Bizden habersiz taslaklar oluşturuluyor, bizden habersiz görüşmeler yapılıyor, en nihayetinde tekstil patronları ve sendikalarımızın başına çöreklenmiş olan bürokratlar sözleşmenin altına imza atıyor. Tekstil patronları sefalet dayatmasında bulunuyor, sendika bürokratları da bunu işçilere nasıl kabul ettireceklerinin derdine düşüyor. Her dönem gerçekleşen bu oyunu bu sefer değiştirelim, bizden gizli hazırlanan taslakları kabul etmeyelim. Sözleşme sürecinin açık, şeffaf bir şekilde sürdürülmesi için şimdiden hazırlıklara başlayalım. Sürecin aktif bir katılımcısı olmak için her birimiz fabrikamızda, bölümlerimizde bir araya gelelim, çalışma ve yaşam koşullarımızı tartışalım ve sonuçlar çıkartıp taleplerimizi oluşturalım…

Belirleyeceğimiz taleplerimizin başında ise şunlar geliyor:

-İnsanca yaşayamaya yeten bir ücret!

-İşten atmalar yasaklansın! Tüm çalışanlara iş güvencesi!

-Tüm biçimleriyle esnek çalışma ve uygulamalarına son verilsin!

-Sosyal haklarda iyileştirme yapılsın!

-Toplu sözleşme 3 yıldan 2 yıla geri çekilsin!

-Kadın işçilerin ücretsiz nitelikli kreş, ücretli regl izni vb. talepleri karşılansın!

Belirlenen taleplerimizi fabrikamızdaki yetkili olan sendikaya iletelim ve TİS taslağında yer alması için sendikamıza basınç uygulayalım.

Kardeşler!

Tekstil ve dokuma işçileri olarak sözleşmenin kazanımla sonuçlanması için süreci sendikalarımızın başındaki bürokratların insafına bırakmayalım, inisiyatifi elimize alalım. Kendi gücümüze ve birliğimize güvenelim, TİS’e taleplerimizi belirleyerek, komitelerimizi kurarak hazırlanalım. Grev silahının kullanılması da dâhil olmak üzere kazanmaya odaklanan bir hazırlık içinde olalım. İnsanca yaşam ve çalışma koşulları için sağlam adımlarla mücadeleyi omuzlayalım. Ancak böyle kölelik dayatmalarını boşa düşürebiliriz.

Tekstil İşçileri Birliği