Gökçağ Tekstil yönetiminden pervasızlık

Çerkezköy'de bulunan Gökçağ Tekstil fabrikasında, %50 zammı yetersiz bulan işçilerin tepkilerine karşı hem zam oranını %40'a düşürdü hem de beğenmeyenleri işten atma tehdidinde bulunuldu.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Ocak 2022
  • 16:45

Sendikasız fabrikalarda Ocak zamları gündemde. Alınan ücretlerin hayat pahalılığı karşısında iyice erimesi üzerine, işçiler ücretlere yapılacak zam oranının yüksek olması beklentisi içindeler. Fakat fabrika yönetimleri, işçilere sefalet zammı dayatıyor ve krizin faturasını işçiler ödemeye devam ediyor.

Çerkezköy’de bulunan Gökçağ Tekstil fabrikasının Genel Müdürü Yaşar Çalışkan fabrikaya ücret zamları ile ilgili bir duyuru astı. Söz konusu duyuru ile işçilerle adeta alay eden Genel Müdür, %50 zammı yetersiz bulan işçilerin tepkilerine karşı hem zam oranını %40’a düşürdü hem de beğenmeyenleri işten atma tehdidinde bulundu.

Son aylarda hayat pahalılığının akıl almaz derecede yükselmesi nedeniyle alınan ücretler artık bir hafta bile yaşamaya yetmiyor. Bu durum işçilerin yaşamlarını olumsuz etkiliyor. İşçiler cephesinde bunlar yaşanırken, sermaye ise bu süreçte karlarına kar katıyor. Gökçağ Tekstil yönetimi de işçilerin sırtından kazandığı yüksek karlardan bir parça bile vaz geçmiyor, aç gözlülüğün zirvesini yaparak arsızca davranıyor.

Gökçağ Tekstil Müdürü’nün fabrikaya astığı duyuruda yer alan şu ifadeler, kapitalistlerin arsızlığını ve aç gözlülüğünü açıkça ortaya koyuyor:

“Gökçağ çalışanlarının dikkatine, Yaşanan bütün zorluklara rağmen, şartları zorlayarak % 50 oranında zam kararı almış ve duyurmuştum. Bazı çalışanların bunu yeterli bulmadığı, daha fazlasını istediği bilgisini aldım ve yanlış yaptığım kanaatine vardım. Şu anda düşündüğüm zam oranı maksimum %40’dır. Benzer iş kolundaki diğer firmaların uygulamasına da bakarak daha altı da olabilir. Ama üstü olamaz. Zam oranını beğenmeyen, daha fazlasını hak ettiğini düşünen varsa, her kim olursa olsun insan kaynakları departmanına başvurup çıkışını isteyebilir. Arabuluculuk vasıtası ile tazminatları ödenecektir. Bütün departmanlara duyurulsun…

Yaşar Çalışkan Gökçağ A.Ş. Genel Md.”

Kızıl Bayrak / Trakya