DEV TEKSTİL: Sendikal faaliyet engellenemez!

DEV TEKSTİL üyesi işçiler İstanbul'da Flomak fabrikasında yaşanan işten atma saldırısına ilişkin eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Aralık 2021
  • 13:17

DEV TEKSTİL üyesi işçiler İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Beysan Sanayi Sitesi’nde bulunan Flomak önünde açıklama gerçekleştirdi. DEV TEKSTİL üyesi Flomak işçilerinin gerçekleştirdiği eylemde ilk olarak DEV TEKSTİL temsilcisi Okan Karaçam konuşma yaptı ve iki üyelerinin hukuksuz ve keyfi biçimde işten atıldığını belirtti. Flomak patronuna seslenen Okan Karaçam şunları ifade etti:

“İçerideki hukuksuzluğa son vermek zorundasınız. Vermezseniz bu işin peşini bırakmayacağız ve hesap soracağız. Kurumsal bir firma olmakla övünüyorsunuz ancak sigortasız işçi çalıştırıyorsunuz. Anayasal hakkını kullanana isçiyi işten çıkarıyorsunuz”

“Flomak patronu anayasal suç işledi”

İşten atılan DEV TEKSTİL üyesi Flomak işçisinin okuduğu basın açıklamasında pandemi koşulları ile birlikte fabrikalarda artan hukuksuzluklara ve derinleşen ekonomik krize değinilerek şu şekilde devam edildi:

 

“Biz işten atılan DEV TEKSTİL üyesi Flomak işçileri olarak, anayasal hakkımızı kullandık, sendikalı olduk ama Flomak yöneticileri anayasal suç işleyerek çıkışımızı gerçekleştirdiler. İşten atılmamıza hiçbir sebep sunamadılar.

Bizler insanca çalışma koşulları istedik!

Bizler güvenceli çalışmak istedik!

Bizler göçmen işçiler sigortasız çalıştırılmasın, tüm işçiler güvenceli çalıştırılsın istedik!

Bizler elden ücret verilmesin, tüm ücretlerimiz banka hesabına yatırılsın istedik!

Bizler baskı ve mobbingin son bulmasını istedik!

Bizler yaşadığımız tüm sorunların son bulmasını istedik. Bu istemlerimiz Flomak yöneticilerini rahatsız etti.”

“Hukuksuzluk son bulmadıkça sizi rahat bırakmayacağız!”

Açıklamanın devamında Flomak işçilerinin karşı karşıya kaldığı hak gasplarının, kötü çalışma koşullarının tek sorumlusunun Flomak patronu olmadığına dikkat çekilerek şunlar vurgulandı:

 “Dünyaca ünlü markalar olan, Emporio Armani, Lacosta ve Puma da sorumludur.  Bu markaların denetmenleri fabrikaya geldiklerinde bir günlüğüne her şey sorunsuz oluyor. Ama bir sonraki gün Flomak yöneticileri kendi keyfi kanunlarını hayata geçiriyorlar”

Flomak yönetimine, Armani, Lacosta ve Puma’ya seslenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan bu hukuksuzluk son bulmadıkça sizleri de rahat bırakmayacağız. Bizler sendikamız DEV TEKSTİL ile birlikte Flomak patronundan ve sizlerden yasadışı, keyfi uygulamalarınız ve işten atma saldırınız için hesap soracağız. Tüm haklarımız iade edilerek işe iademiz gerçekleştirilene kadar mücadele edeceğiz. Emeğimizi, hakkımızı kimseye bırakmayacağız.  Yapılan bu baskıya, hukuksuzluğa geçit vermeyeceğiz!”

Açıklamanın ardından DEV TEKSTİL temsilcisi Flomak işçilerine seslendi ve Flomak patronunun basın açıklaması yapılacağı için işçileri molaya çıkarmadığını belirterek şunları dedi:

"Hiçbir baskıya boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Biz buradayız, Flomak patronundan ve iş yaptığı firmalardan hukuksuzlukların hesabını soracağız”

Eylem “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Sendikal faaliyet engellenemez”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçi düşmanı Flomak patronu” sloganları ile sona erdi.

Çevre fabrikalardan ve Flomak’ta çalışan işçilerin işçilerin izlediği açıklamaya TOMİS üyesi Sinbo direnişçisi Dilbent Türker, TOMİS, DGB ve BDSP destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul