Sinbo’da direniş 184. gününde

Sinbo direnişçisi Dilbent Türker’in 31 Temmuz’da Ankara’ya başlatacağı yürüyüş öncesi direniş bugün 184. günündeydi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Temmuz 2021
  • 21:55

Sinbo’da Kod-29’la işten atma saldırısına karşı 184 gündür direnen Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi Dilbent Türker bugün de fabrika önündeydi.

31 Temmuz Cumartesi günü Ankara’ya başlatılacak yürüyüş öncesi hazırlıklar sürerken, bugün de vardiya çıkışında Sinbo işçilerine seslenildi.

Gün içerisinde emek ve demokrasi güçlerinin desteğini almak amacıyla ziyaretler gerçekleştirildiğini açıklayan TOMİS, Cumartesi gününe kadar her gün saat 19.00’da fabrika önünde olacaklarını şöyle duyurdu:

“Ankara yürüyüşümüz öncesi dost kurum ve sendikalarla görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bugün görüşme gerçekleştirdiğimiz İşçi Dayanışma Derneği  ve Umut-Sen yürüyüşümüze destek olacaklarını belirttiler. Bu hazırlıklar nedeniyle yürüyüşümüze başlayacağımız Cumartesi günü hariç her gün saat: 19.00'da mesai çıkışı seslenişimiz için fabrika önünde olacağız.”

Fabrika önünde TOMİS temsilcisi ve Dilbent Türker’in yanı sıra sınıf devrimcileri ve destekçiler bir araya gelerek Sinbo işçilerine seslendi. BDSP temsilcisi tarafından yapılan konuşmada Sinbo’da direnişle işçilerin bazı haklar kazandığı üzerinde duruldu, işçiler daha fazla birlik olamadığı için daha fazla haklar kazanamadığı ifade edildi. “Onlar 3-5 kişi siz 700 kişisiniz, 700 kişi karşısında 3-5 kişi durabilir mi?” denilen konuşmada, örgütlü olmayan 700 kişinin, 3-5 kişi olan ama örgütlü olan kapitalistler karşısında hiçbir gücü olmadığına işaret edildi. 

Konuşmada, fabrikalarda işçilerin haklarının gasp edilmesinde AKP-MHP iktidarının da sorumlu olduğu üzerinde duruldu. İşçi düşmanı yasaları ve uygulamaları devreye sokanlara karşı işçi sınıfının taleplerini haykırmak ve seslerini duyurmak için Ankara’ya yürüneceği vurgulandı. Sinbo işçileri de “İnsanca çalışma ve yaşam koşulları için” gerçekleşecek Ankara yürüyüşüne destek vermeye çağrıldı.

Sesleniş sırasında “Köle değil işçiyiz, örgütlüysek güçlüyüz!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul