Direnen tekstil işçileri: "Ankara yürüyüşü engellenemez"

SML Etiket direnişçileri, Hey Tekstil direnişçisi Ankara Yürüyüşü yapan Sinbo direnişçileri ile dayanışma mesajları yayınladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Ağustos 2021
  • 13:49

Sinbo direnişçilerinin Ankara yürüyüşü devam ediyor. İnsanca çalışma koşulları için mücadele eden direnişçi işçiler kaymakamlık engeline, polisin gözaltı saldırısına rağmen direniyor. SML Etiket direnişçileri, Hey Tekstil direnişçisi Zeki Gördeğir direnen Sinbo işçileri ile dayanışma mesajları yayınladı.

SML Etiket direnişçileri:Dilbent arkadaşımız ve Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası - TOMİS yalnız değildir”

“Bizler SML Etiket direnişçileri direnişçileriyiz. Pandemi süreci ili birlikte patronlar bu durumu fırsata çevirerek işçi ve emekçileri KOD 29 ile işten çıkartıyor ve hiçbir haklarını vermiyor.

KOD 29 ile işten atılan işçilerin biride 191 gündür direnen ve mücadele eden SİNBO direnişçisi Dilbent Türker.  Dilbent arkadaşımız haksızlığa boyun eğmediği ve sendikalaştığı için KOD 29 ile işten çıkartıldı. Bu yapılan haksızlığa hukuksuzluğa karşı sendikası TOMİS ile birlikte Ankara yürüyüşü gerçekleştiriyor.

Yürüyüşleri polisler tarafından engelleniyor azgınca gözaltına alınıyorlar. Dilbent arkadaşımız ve Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası - TOMİS yalnız değildir.

Ankara yürüyüşü engellenemez!”

Hey Tekstil direnişçisi Zeki Gördeğir: Ankara yürüyüşü engellenemez!

“Merhaba, ben Zeki Gördeğir eski Hey Tekstil direnişçisiyim. Kod 29 zulmünü kabul etmiyoruz. 191 gündür direnen, Ankara direnişinin de 4. Gününde olan TOMİS üyesi Sinbo direnişçisi Dilbent arkadaşımızı destekliyoruz. Mahkeme kararları işlevsiz haldedir. 2011’de işten atıldım, bizim direnişimiz aylarca, hukuk mücadelemiz yıllarca sürdü. Davayı kazandığımız halde hakkımız olan ücretleri alamadık.

Biz işçi ve emekçiler sadece davayı beklememeliyiz. Sokakta, meydanlarda mücadele etmeliyiz. Direnmeliyiz. Dilbent arkadaşımız günlerdir sürekli destekçileri ile birlikte gözaltına alınıyor. Yapılanlar tamamen keyfi ve hukuksuzdur.

Ankara yürüyüşü engellenemez!”