Kadıköy polisinden yasak bahanesi “Can ve mal güvenliği tehlikede”

Sinbo direnişinde Ankara yürüyüşü kapsamında yarın sabah Kadıköy’de yapılacak açıklama için polis gözaltı tehdidinde bulundu.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Ağustos 2021
  • 23:19

Sefaköy’de Ankara yürüyüşçülerini karşılama eyleminin ardından Kadıköy polisi yarın yapılacak yürüyüşün yasak olduğunu, yapılması halinde gözaltı ile tehdit etti.

TOMİS ise yasaklamalara karşı açıklama yayınlayarak şunları ifade etti:

“Sermaye devleti Ankara yürüyüşümüzü engellemek için seferber olmuş durumda. Sinbo’dan Sefaköy’e ve Sefaköy’den Kadıköy’e kadar olan kısım için “E-5’de yapılacak yürüyüş, can ve mal güvenliğini tehlikeye sokuyor” diyerek keyfi engellemelerine dayanak oluşturmaya çalışıyorlardı. Kaymakamlıklardan ilçe ilçe yasak kararı çıkaranlar, asıl amacını ise polisleri aracılığıyla yaptıkları görüşmelerde dile getiriyorlar. Bugün Kadıköy’de yapılan basın açıklamasının ardından Kadıköy polisi, “yarın yürümek için gelirseniz, direkt gözaltı yapacağız, kesinlikle yürütmeyeceğiz” diyor.

E-5 yolu için “can ve mal güvenliği tehlikede” bahanesi uyduranlar, Kadıköy Kartal güzergâhında minibüs yolunun kullanılmasına da engel olacaklarmış. Dertlerinin can ve mal güvenliği olmadığı bu itiraflarında açıkça ortadadır.

İşçilerin insanca çalışma ve yaşam koşulları istemesine tahammül edemeyenler, patronlara her türlü hakkı sunuyorlar.

Avcılar, Küçükçekmece ve Kadıköy kaymakamları ve polisleriyle patronların yanında olduklarını açıkça ifade ediyorlar. Buna ek olarak @CSGBakanlik (#VedatBilgin) de yaptığı açıklamalarda işçiden yanaymış gibi sözler sarf ediyor ancak işçiler sendikalı olduklarından kod 29 ile işten atılmasına tek kelime etmiyor.

Tüm bunlar karşısında baskıların ve gözaltıların bizleri yıldıramayacağını, işçilerin haklı taleplerine engel olamayacaklarını bir kez daha haykırıyoruz;

- Madde 25/2 (kod 29) kaldırılsın!

- Sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılsın!

- Tüm çalışanlara iş ve gelir güvencesi sağlansın!

- Dilbent Türker işe geri alınsın!

#YürüyüşKodAdı29 #Engellenemez”

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece