Küçükçekmece polisinden yasak itirafı:

“Hükümeti eleştirmek yasak”

Sinbo direnişinde Ankara yürüyüşü kapsamında yarın sabah Sefaköy’de yapılacak açıklamanın “yasaklandığını” bildiren polis “hükümeti eleştiren eylemlere yasak geliyor; bu da, bu kapsamda” diye itirafta bulundu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Temmuz 2021
  • 22:45

Sefaköy’de Ankara yürüyüşçülerini karşılama eyleminin ardından Küçükçekmece polisi yarın yapılacak yürüyüşün yasak olduğunu, yapılması halinde gözaltına alacaklarını söyleyerek tehditte bulundu.

Yasakların keyfi ve hukuk dışı olduğu ifade edildiğinde ise Konya’da yaşanan katliamlar, orman yangınları üzerinden tüm kaymakamlıkların yürüyüş, basın açıklaması, bildiri dağıtımı konusunda yasak getirdiği söylendi. 

Polisten itiraf

“Pandemide de bildiri dağıtmak yasaklandı ama ticari amaçlı bildiri, stant faaliyetleri serbestti” denildiğinde ise polis itiraf niteliğinde şu yanıtı verdi:

“Biliyorsunuz ticari faaliyetlere yasak gelmiyor. Siyasileri, hükümeti eleştiren eylem etkinliklere yasak geliyor. Bu da, bu kapsamda yasak.”

Polisin bu itirafı, iktidarın pandemi, vb. bahaneler öne sürerek ilan ettiği eylem yasaklarının asıl amacının demokratik hak ve özgürlükleri engellemek olduğunu gösterdi.

“Haklı ve meşru taleplerimizi dile getirmekten vazgeçmeyeceğiz”

TOMİS, polisin dayatmalarına karşı çağrısında, meşru mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak duyarlı kamuoyunu destek olmaya davet etti:

“Bizler keyfi yasaklara karşı haklı ve meşru taleplerimizi dillendirmeye devam edeceğiz. Demokratik haklarımızı kullanmamızı engellemeye çalışanların her türlü keyfiliklerini boşa düşüreceğiz. 

“Tüm duyarlı kamuoyunu da hak ve gelecek mücadelemize destek olmaya davet ediyoruz.”

Ankara yürüyüşünde 2. gün programı

Sinbo direnişçisinin "İnsanca bir yaşam ve çalışma koşulları için Ankara'ya yürüyoruz!" şiarıyla gerçekleştireceği faaliyetlerin yarınki (1 Ağustos Pazar) programı şöyle:

08.00: Sefaköy Metrobüs
12.00: Çapa Tıp Fakültesi
16.00: Kadıköy Rıhtım

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece