Ankara yürüyüşünün taleplerini ve çağrısını işçi ve emekçilere taşıyalım!

"Yürüyüş! Kod Adı: 29"

İstanbul Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu yazılı bir açıklama yayınlayarak Sinbo direnişçisi Dilbent Türker'in Ankara yürüyüşüne destek çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 30 Temmuz 2021
  • 15:30

Sinbo direnişçisinin insanca çalışma ve yaşam koşulları için gerçekleştireceği Ankara yürüyüşüyle dayanışmayı büyütelim! Direnişin ve yürüyüşün öne çıkan temel taleplerini tüm kentlere, sanayi havzalarına taşıyalım. Çünkü Sinbo direnişçisinin Ankara yürüyüşü gerçek amacına işçi sınıfına örgütlenme ve mücadele çağrısının yaygın taşınması ile ulaşacaktır.

***

TOMİS, Ankara’ya gerçekleştirilecek yürüyüşü duyurmak için yaptığı açıklamada şunları ifade etmişti:

“Sermaye sınıfı ve iktidar bizlerin örgütlülüğünü dağıtmak, bilincini köreltmek için her türlü gerici ideolojiyi, basını ve zor aygıtlarını devreye sokuyor. En ufak hak mücadelemizi bile terörize ediyorlar. Ellerindeki araçlarla haklı ve meşru taleplerimiz için attığımız adımları boğmaya çalışıyorlar. Böylesi zor koşullarda sınıfımız adına direniyoruz. Kod 29 (Madde 25/2) saldırısı başta olmak üzere sınıfımıza dönük saldırılara karşı duruyoruz. İnsanca çalışma ve yaşam koşulları taleplerimizi yükseltiyoruz. Biliyoruz ki bu taleplerimiz sınıfımızın talepleridir. Sınıfımızın haklı ve meşru taleplerini daha görünür kılmak, sermayenin çok yönlü kuşatması altında hareketsiz kalmış tüm kardeşlerimize mücadeleyi büyütme çağrısı yapmak için Ankara’ya yürüyoruz.”

TOMİS açıklamasında öne çıkan örgütlenme ve mücadele etme vurgusunun güncel önemi açık. Zira, Sinbo direnişinin ve Ankara yürüyüşünün talepleri, tüm işçi ve emekçilerin talepleridir. Bu bilinçle ve bakışla yürüyüşçülerin geçtiği noktalar başta olmak üzere ülkenin dört bir yanına yürüyüşün çağrısını taşımak ise devrimci ilerici kurumların ve kişilerin görevleri arasındadır. Tüm duyarlı kamuoyunu yürüyüşün sesi, soluğu olmaya her kentte ve merkezde direnişi ve taleplerini anlatmaya, Sinbo direnişçisinin işçi sınıfına örgütlenme ve mücadele çağrısı yapmak için başlattığı yürüyüşe omuz vermeye davet ediyoruz.

Yürüyüşün talepleri:

-Madde 25/2 (Kod 29) kaldırılsın!

-Tüm çalışanlara iş ve gelir güvencesi!

-Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın!

-Dilbent Türker işe geri alınsın!

İstanbul - Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

30.07.2021