Sinbo direnişçisi eyleme çağırıyor

TOMİS üyesi Sinbo direnişçisi Dilbent Türker, gözaltında çıplak arama işkencesine karşı basın toplantısına ve aynı gün saat 13.00’da Şirinevler İŞKUR önünde yapılacak eyleme çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Temmuz 2021
  • 12:45

Haramidere’de bulunan Sinbo fabrikası önünde Kod 29’un kaldırılması talebiyle başlayan direniş sürüyor. TOMİS üyesi Dilbent Türker Kod 29’a karşı mücadeleyi pek çok alana taşıdı. Türker Cuma günü çıplak arama işkencesine karşı basın toplantısı yapılacağını duyururken, aynı gün Şirinevler İŞKUR önünde gerçekleştirilecek eyleme çağrı yaptı. 

Çıplak arama işkencesine karşı İHD’de toplantı

Kod 29 saldırısı ile karşı karşıya kalan binlerce işçinin sesi olan Türker, TOMİS temsilcisi ile birlikte Unkapanı’nda bulunan SGK önünde zincirleme eylemi yapmıştı. Gözaltına alınan direnişçiler götürüldükleri Balat Polis Merkezi’nde uğradıkları çıplak arama işkencesi ve kötü muameleye karşı basın toplantısına çağrı yaptı. TOMİS’in çağrısı şu şekilde: 

Kod 29 işçi düşmanlığı, çıplak arama insanlık suçudur!

Kod 29’a karşı sürdürdüğümüz Sinbo direnişimizin 157. Gününde Sosyal Güvenlik Kurumu önünde yaptığımız eylem sonrası gözaltına alındık. Balat Karakolu’nda çıplak arama işkencesine ve kötü muameleye uğradık. Uğradığımız işkenceyi kamuoyu ile paylaşmak için İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyeceğiz.

‘Çıplak arama insanlık suçu’ dediğimiz zaman ‘biz bunu hep yapıyoruz’ diyenlere karşı vereceğimiz hukuki ve meşru mücadelemizde tüm dostlarımızı bizimle birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.

Tarih: 9 Temmuz Cuma

Saat: 11.00

Yer: İstanbul İHD (Katip Mustafa Çelebi, Çukurlu Çeşme Sk., 34433 Taksim)”

Kod 29’a karşı Şirinevler İŞKUR önüne

Şirinevler İŞKUR önünde yapılacak eyleme çağrı yapan TOMİS  şunları paylaştı:

“Çıplak arama işkencesine karşı 9 Temmuz 11'de İHD İstanbul Şubesi'nde yapacağımız basın toplantısının ardından Şirinevler İŞKUR önüne geçeceğiz. Madde 25/2 (Kod 29) işçi düşmanlığından sadece Sinbo değil Çalışma Bakanlığı da sorumludur”