Petrokimya İşçileri Birliği’nden Türk-İş bürokratlarına:

“Sarayda ne işiniz var?”

Petrokimya İşçileri Birliği (PİB), saray rejimi şefi Erdoğan’ın Türk-İş bürokratlarını külliyesinde ağırlamasına ilişkin açıklama yayınladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Eylül 2021
  • 15:43

Saray rejiminin şefi Erdoğan, Türk-İş’e bağlı sendikaların temsilcileri ile bir araya geldi. Petrokimya İşçileri Birliği (PİB) direnişlerin yolunu bulamayan Türk-İş bürokratlarının saraya gitmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İşçinin taleplerini kazanmak için gitmediyseniz eğer; grevlerimizi yasaklayan, milyonlarca insanı sefalet ücretlerine mahkum bırakan, haklarımızı gasp eden, pandemide bizlerin ölümü pahasına üretimi sürdüren Cumhurbaşkanı’nın Sarayı’nda ne işiniz var?

Sermaye iktidarı AKP, yönetememe krizi içerisindeyken çözümü baskı uygulamaları ve belirli kesimleri yanına alma çabalarında buluyor. Bir yandan grevlerimizi yasaklıyor, sözleşme görüşmelerine müdahale ediyor, Kod 29(25/2) ile işten atmaların önünü açıyor, patronların eline ücretsiz izin sopasını teslim ediyor, her türlü hak arama eylemini polis zoruyla bastırıyor. Bir yandan da sendikaların yöneticilerini-temsilci ve üyelerini kendi politikalarını meşrulaştırmak adına sarayına davet ediyor.

14 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı ‘külliye’sinde Türk-İş'e bağlı sendikaların yönetimlerinden bir grup heyet AKP şefi Erdoğan tarafından ağırlandı. Fotoğraf karesinde mutlu mesut Petrol-İş merkez ve şube yöneticileri poz veriyor. Sanki işçi sınıfına kölece çalışma ve yaşam koşullarını dayatan AKP değilmişçesine... Fabrikalara gelip kapitalizmi hiddetle anlatanlar, hakkımızı vermeyen patronlardan nasıl hesap soracaklarının nutkunu atanlar, lanet okuyanlar bunlar değilmiş gibi. Hemen de nasıl sarayın yolunu tutmuşlar! AKP’nin kan kaybettiği günlerde geniş kesimleri arkasına alma politikalarına alet olmuşlar! Merkez yöneticilerden şubelere...

Çok açık ki korku ve teslimiyet hâkim. ‘Sınıfa karşı sınıf’ bakışının olmadığı sendikal anlayışın yolu tabi ki ‘külliye’ye çıkar! Kendi celladına aşık, dünden teslim olmuş bu sendikal anlayış, bakış, tutum ve hareket bizi bugünkü duruma getirdi. Her sorunda pazarlık adı altında bizden haklarımızdan feragat etmemizi isteyen bu anlayışın bizi bir yere götürdüğü yok. Bize sınıfını, safını bilen mücadeleci bir Petrol-İş lazım! Bunu sorun eden tüm petrokimya işçilerini Petrokimya İşçileri Birliği ile yan yana omuz omuza örgütlenme ve mücadele vermeye davet ediyoruz.”