MİB: Adım adım greve!

Metal işçileri inisiyatifi eline almak istiyorsa eylemli bir süreç içerisine girmelidir. Tepki duyup köşemize çekilmek sınıf kardeşlerimize sırtımızı dönmek olacaktır.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Aralık 2023
  • 10:30

Metal İşçileri Birliği sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla “Adım adım greve” dedi. MİB’in paylaşımı şu şekilde:

“MESS ile yürütülen sözleşmede arabuluculuk sürecinin sonuna geldik. MESS, hala sefalet dayatmalarına, sendikal bürokrasi de bizi oyalamaya devam ediyor. Artık yapılması gereken bellidir. Adım adım greve hazırlanmalı, grev kararlılığımızı dosta-düşmana göstermeliyiz. Biz dişimizi göstermedikçe, gücümüzü ve kararlılığımızı ortaya koymadıkça kazanma şansımız yok. Beklemek, köleliği kabul etmek olur.

Yapılması gerekenler açıktır. Hızla grev kararları asılmalıdır. Greve çıkılana kadar tüm vardiya girişlerinde yürüyüşler iş bırakma eylemleri gerçekleşmelidir. Bizim gücümüz üretimden gelen güçtür MESS’e esas gücün kimde olduğunu gösterecek olan da budur. Biz üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ki, MESS bizlere sefaleti dayatamayacağını anlasın.

Bugün birçok metal işçisi sendikal bürokrasiye tepkisinden kaynaklı fabrikalardaki eylemlere katılmamayı tercih ediyor. Sendikal bürokrasiye tepki gösterilmesinde elbette ki metal işçileri sonuna kadar haklıdır. Geçmiş deneyimler ve bugün yaşadıklarımızı sendikal bürokrasinin bizleri en aza razı etmek için masada olduğunu gösteriyor. Ancak, eylemlere katılmamak doğru değildir. Metal işçileri eylemlere katılmalı, kendi gücünü MESS’e de sendikal bürokrasiye de göstermelidir. Bu eylemlere katılıyor olmamız, sendikacıların yedeğine düşmemizi, onları alkışlamamızı gerektirmez. Bizler kendi taleplerimizle, grev kararlılığımızla bu eylemlerde yerimizi almalıyız. “İşgal, grev, direniş!”, “Ya sefalet ya grev!”, “Kazanana kadar grev!” şiarlarını öne çıkartmalıyız.

Metal işçileri inisiyatifi eline almak istiyorsa eylemli bir süreç içerisine girmelidir. Tepki duyup köşemize çekilmek sınıf kardeşlerimize sırtımızı dönmek olacaktır. Tepkimizi örgütlü bir güce çevirmek için güvendiğimiz arkadaşlarımızla bir araya gelmeli, ekipler kurmalıyız. Kazanıma giden yol, örgütlenmekten, eylemden ve gücümüzü birleştirmekten geçer.

Metal İşçileri Birliği 2015 Metal Fırtına’dan elde ettiği tüm deneyimi ile sürecin her kritik aşamasında yapılması gerekeni ortaya koyacak, gereken her şeyi yapacaktır. Ama bunun yolu tüm metal işçilerinin kolektif iradesini birliğe yansıtmasından, onda gücünü birleştirmesinden geçmektedir. Sendikal bürokrasi MESS ile birlikte işçiler arasındaki bağı kesmeye birliğimizi etkisizleştirmeye çalışıyor. Bu tür bir çabanın esas amacının sefalet sözleşmesine işçiyi razı etmek olduğu açıktır. Ama bunu başaramayacaklar. Yeter ki, metal işçileri emeğine, geleceğine ve birliğine sahip çıksın.”