MİB: Şimdi grev zamanı!

Metal İşçileri Birliği (MİB) metal grup TİS sürecine ilişkin paylaşım yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Ocak 2024
  • 10:30

Metal İşçileri Birliği (MİB) metal grup TİS sürecine ilişkin paylaşım yaptı. MİB şunları ifade etti:

“Şimdi grev zamanı şimdi sömürü çarkına karşı kavga zamanı!
Her gün artan sorunlarımıza karşılık bugüne kadar tek çözümleri içi boş şaşalı lafları.
‘Cumhuriyet sözleşmesi’ ‘Yüzyılın sözleşmesi’ aralık ayının sonunda binlerce metal işçisinin cebine giren para ise 10 bin TL…
Kimse bu ağır faturayı neden hala işçiler ödüyor? Neden bu sefaleti dayatan patronlara karşı mücadele net bir şekilde verilmiyor? diye ele almıyor. Kimse binlerce metal işçisinin yaşadığı zorluğun ne kadar ağır olduğunu bilmiyor.
Metal işçisi kardeşler yasal süreç grev kararı almaya geldi dayandı. Bugün arabulucu raporu sendikalara ulaştı artık bu hafta grev kararı alınacak.
Biliyoruz ki her sözleşmede süreç, bu noktaya geliyor MESS çok ufak başladığı rakamı başladığının %100 üstüne koyuyor sendikal bürokrasi ise bunu kazanım diye önümüze seriyor sonrası ise bugün geldiğimiz durum oluyor.
Açıkçası çarklardan, fabrikalardan uzak kapalı kapılar ardında masa başında alınan her karar işçiye sefalet patrona ve sendika ağalarına dikensiz gül bahçesi oluyor.
Metal işçisi kendi kaderini kendi eline almalı. Fabrikalarda güvenilir arkadaşlar yan yana gelmeli, merkezden temsilcilere akan karar mekanizmasında denetimi eline almalıdır. Bugün BMİS olsun Türk Metal olsun bürokratların dilinde aynı kelime var dün nasıl aldıysak bugünde alacağız diye oysa dün yaşadıklarımız bugünü yaratmadı mı arkadaşlar? .
Kontrol biz işçilerin elinde olmadı mı sonuç hep aynı olmadı mı?
Bu yüzden önce biz kendi sorunlarımız için kendi fabrikamızda bir araya gelmeli insanca yaşama yetecek ücret için kararlar almalı bu kararları sendikanın uygulaması için tüm arkadaşlarımızı örgütlemeli ve baskıyı buradan kurmalıyız. İşte bunu yaptığımızda sendika ağaları MESS işçiye karşı ortaklaşsa da MESS'i zengin eden çarklar elimizde oldukça biz bitti demeden hiçbir şey bitmeyecektir."