Grev süreci başladı!

Kenetleneceğiz ve biz kazanacağız!

Sözleşme kapsamındaki tüm fabrikalarda artık sendika-fabrika ayrımı yok. 163 bin metal işçisi kenetlenmeli, aynı gün greve çıkarak haklı ve meşru taleplerini kazanmaya kilitlenmelidir.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Ocak 2024
  • 19:45

MESS TİS sürecinde arabuluculuk dönemi sona erdi. Arabuluculuk raporlarının yetkili sendikalara ulaşmasıyla birlikte grev aşaması fiilen başlamış oldu. Şimdi yapılması gereken grev tarihlerinin hızla ilan edilmesi için sendikalara baskı yapmak ve bütün gücümüzle grev sürecine hazırlanmaktır. Unutulmamalıdır ki bugün gelinen yer itibariyle alınan grev kararları metal işçisinin uyguladığı basınç sayesindedir. İlk bariyer aşılmıştır. Artık daha güçlüyüz. Şimdi görevimiz dişe diş bir mücadeleye girmek ve mevcut koşullarda kazanabileceğimizin en iyisini kazanmak için mücadele etmek, ama ondan öte metal işçisinin tabandan birliği ve örgütlenmesini güçlendirmektir. Bu günkü koşullarda emeğimizi ve alınterimizi koruyup geliştirmenin tek yolu budur.

-Zaten çöp olan, günün şartlarında tüm anlamını kaybeden taslaklar güncellenmeli, grev sürecine temel taleplerle girilmelidir.

-Metal işçisi kazanacağına dair özgüvenle greve hazırlanmalıdır. Söz, yetki, karar hakkına sonuna kadar sahip çıkmalıdır.

-Fabrikalarda bir an önce grev komiteleri kurulmalı, grev tarihleri ilan edilmeli, sürecin başından sonuna kadar tüm yetki ve karar hakkı grev komitelerinde olmalıdır.

-Grevlerin başlayacağı ana kadar gerçekleşecek eylemlere tüm işçilerin katılımı için çaba gösterilmelidir.

-Sürecin başından sonuna kadar karşılaşılması muhtemel her türlü baskı, engelleme ve yasaklar, işçi sınıfının mücadele yasalarının yol göstericiliğinde fiili-meşru mücadele ile aşılmalıdır.

-Sözleşme kapsamındaki tüm fabrikalarda artık sendika-fabrika ayrımı yok. 163 bin metal işçisi kenetlenmeli, aynı gün greve çıkarak haklı ve meşru taleplerini kazanmaya kilitlenmelidir.

***

Sırtımızdan kâr rekorları kıran MESS kapitalistleri metal işçisine sefaleti dayatıyor ve kavgaya davet ediyor. Davetleri kabulümüzdür! Hodri meydan. Çeliğe şekil veren, demiri büken, dünyayı yaratan nasırlı ellerimizle kenetleneceğiz ve biz kazanacağız!

Metal İşçileri Birliği