“Grev silahını kuşanmanın zamanıdır!”

MİB, yetkili sendikalarla MESS arasında yapılan son toplantıya ilişkin açıklama yaparak “Metal işçisi sözünü söylemeli, gücünü göstermeli” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Ocak 2024
  • 18:00

MİB, yetkili sendikalarla MESS arasında yapılan son toplantıya ilişkin açıklama yaparak “Metal işçisi sözünü söylemeli, gücünü göstermeli” dedi.

MİB’in MESS Grup TİS sürecinde yapılan son görüşmeye ilişkin açıklaması şu şekilde:

“MESS sefalet dayatmaya devam ediyor! 

Metal işçisi sözünü söylemeli, gücünü göstermeli! 

MESS tekrar sefalet teklifi ile karşımızda. Taban ücretin biraz üzerinde zam ve süregelen hakların gaspını içeren teklifini bugün sözleşme dahilindeki sendikalara iletti. Teklif her ne kadar rakamsal olarak %60 gibi görünse de aslında taban ücrete %10 daha eklenmiş oluyor. Ayrıca 3 yıllık sözleşme, ikramiyelerin hesaplanmasında değişiklik ve özel sağlık sigortasının iptalini istiyor. 

Yaşam koşulları açık! Çalışma koşullarımız oldukça ağır. Ücretlerimiz ve haklarımız her geçen gün geriliyor. Bunun karşında %400'leri aşan kâr rekorları ile MESS kapitalistleri kendi cennetlerinde yaşıyor. Emeğimiz üzerinden kurdukları sömürüden bir adım dahi geri adım atmak istemiyorlar. 

Metal işçisi kardeşler! 

Taslaklar dahi artık yaşam koşullarımızdaki gerilemeyi durduracak halde değil. Her geçen gün temel insani ihtiyaçlar durmadan artan enflasyondan nasibini alıyor. Sözümüzü söyleyeceksek, gücümüzü göstereceksek tam zamanı! Emeğimizin bize verdiği muazzam gücü, grev silahımızı şimdi kuşanmanın zamanıdır. Sözleşme masasının üzerinde olan bu gücümüz hem sendika ağalarına hem de sermayeye gerekli cevabı verecektir. Bir adım dahi geriye atmayalım. Ardı uçurum olan bu kavgada artık tek gidilecek nokta, atılacak tek adım MESS patronlarının üzerinedir. 

Grev kararı derhal alınmalı, hazırlıklar tabanın söz ve eylem birlikteliği ile tamamlanmalıdır. Vakit kaybetmeden önümüzdeki süreç MESS dayatmalarını boşa çıkaracak eylem programı ile ilerlemelidir. İşte o zaman kazanan metal işçileri olacaktır!”