KESK: Satış sözleşmesine karşı birlikte mücadeleye!

KESK İstanbul Şubeler Platformu, hükümetin zam teklifini Cevahir AVM önünde yaptığı eylemle protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 16 Ağustos 2019
  • 22:14

Hükümetin kamu emekçi ve emeklilerini kapsayan toplu sözleşme sürecindeki zam teklifinin ardından Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu,

Mecidiyeköy’de eylem yaparak sefalet zammı teklifini protesto etti.

Cevahir AVM önünde yapılan basın açıklamasında Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube üyesi Fadime Kavak konuştu.

Hükümetin teklifini “trajikomik” diye nitelendiren Kavak, TÜPRAŞ işçilerine YHK ve Koç eliyle dayatılan TİS’e ve Türk-İş’in kamu işçilerine ihanetine dikkat çekerek hükümetin bu teklifine şaşırmadıklarını dile getirdi. Kavak “Belirtmek isteriz ki, saray hükümeti; işçi ve emekçilerle bu biçimde dalga geçmeyi, bu yandaş sendikacılar sayesinde becermektedir” diye ekledi.

Krizin faturasını ödemek emekçilerin kaderi değildir!”

Kapitalizmin ve Türkiye ekonomisinin krizine değinilen konuşmada, hükümetin ülkeyi içerisine sürüklediği krizin faturasını işçi ve emekçilere ödettirme çabasında olduğu üzerinde duruldu. Emekçilere dayatılan sefalet sözleşmelerinin ve hayat pahalılığının yanında eriyen ücretlerin tüm işçi sınıfını etkilediğine/etkileyeceğine işaret edilerek “Sermaye devleti tarihte hep olduğu gibi gene krizden işçilerin ve emekçilerin ücretlerini, sosyal haklarını budayarak çıkmaya çalışacaktır” denildi.

Saray rejiminin bu dayatmalarına işçi sınıfının ve emekçilerin boyun eğmemesi gerektiğini vurgulayan Kavak, devamında şöyle konuştu:

“Krizin faturasını ödemek emekçilerin kaderi değildir. Yandaş sendikalardan, sarı sendikalardan kurtularak mücadele tarihine sahip gerçek sendikalarda örgütlenmeliyiz. İşçinin, emekçinin sokağa çıkmasının, grev yapmasının ülkemiz tarihinde örneği çoktur. ‘Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır’ sloganı boşa ortaya çıkmamıştır!”

Hak gasplarına karşı omuz omuza durmanın önemine dikkat çeken Kavak, hangi sendikadan olursa olsun tüm işçi ve emekçileri birlikte mücadele çağrısı yaptı.