İzmir’de greve çıkan sağlık emekçileri:

“Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz!”

İzmir’de de “Haklarımız için iş bıraktık” diyen sağlık emekçileri, talepleri karşılanmazsa eylemlere devam edeceklerini vurguladı. Katip Çelebi Hastanesi’nde emekçilerin yürüyüşü polis engeliyle karşılaştı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Aralık 2021
  • 16:08

Sağlık emekçileri “Sağlık işi ekip işi”, “Ek ödeme değil tek ödeme”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” diyerek bugün ülke çapında greve çıktı. Emekçiler “Haklarımız için iş bıraktık” diyerek, talepleri karşılanmazsa eylemlere devam edeceklerini vurguladı.

İzmir’de de Menemen Devlet Hastanesi, Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy, Behçet Uz hastaneleri, Eğe ve Dokuz Eylül üniversiteleri bünyesindeki hastaneler, Tepecik Hastanesi ve ilçe hastaneleri başta olmak üzere bütün hastanelerde sağlık çalışanları grevdeydi. Acil servis dışında iş bırakan emekçiler bildirilerini basın açıklamalarıyla okuyup iş yerlerinde dağıtarak taleplerini dile getirdiler.

Katip Çelebi Hastanesi’nde ise sağlıkçılar hastane bahçesine yürüyüş yapmak isteyince polisler tarafından engellendi. Hastanelerde sağlık emekçileri; TTB, SES, Genel Sağlık-İş, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası’nın ortak açıklamasını okudu.

“Alkışla sorunlar çözülmüyor”

Sağlık bakanlığının özellikle pandemi başladığından beri sağlık emekçilerinin çalışma koşullarını görmezden geldiği belirtilen açıklamada, “balkonlardan alkış yapmak”la sorunların çözülmeyeceğini defalarca dile getirdikleri vurgulandı. Buna rağmen Sağlık Bakanlığı’nın, sağlık emekçilerinin taleplerini görmezden gelerek sürekli oyaladığı ifade edilen açıklamada talepler şöyle sıralandı:

“Sağlık çalışanları olarak 3600-7200 ek göstergenin hayata geçirilmesini istiyoruz. Sabit ödemelerin maaşlarımıza yansıtılıp emeklilikte bize fayda sağlamanı istiyoruz. Enflasyonun üzerine herkesin rahat yaşayabileceği ücret istiyoruz. Gece nöbetlerinin iki katı sayılmasını ve 5 yıla 1 yıl yıpranma talebimiz var.”

“Parasız sağlık herkesin hakkı”

Ayrıca “parasız sağlık herkesin hakkı” vurgusunun yapıldığı açıklamada, “Sağlık emekçileri doktorundan hemşiresine, asistanından teknisyenine herkes ayakta ve tek bir amaç için ayaktayız. Sağlık çalışanı daha insanca yaşamak istiyor, emeğimizin hakkını istiyoruz” denildi.

Açıklama “Haklarımız için, bizi görmeleri ve duymaları için iş bıraktık. Bundan sonra da taleplerimiz karşılanmaz ise iş bırakma, grev ve eylemlerimiz devam edecek” vurgusuyla son buldu.

Kızıl Bayrak / İzmir