İşçilerin Birliği Derneği: Kıdem tazminatımızın gaspına geçit yok!

İşçilerin Birliği Derneği, kıdem tazminatının gaspı başta olmak üzere, krizin faturasını işçi ve emekçilere kesmeye yönelik saldırılara karşı forum ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Eylül 2019
  • 18:25

İşçilerin Birliği Derneği (İBD) bugün (22 Eylül) “Kıdem tazminatının gaspına, kölece çalışma ve yaşam koşullarına geçit vermeyelim!” şiarıyla forum ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir aydır fabrikalara bildiri dağıtımları, merkezi noktalarda stand çalışmaları, duvar gazeteleri ile Sefaköy, İkitelli, Güneşli, Terazidere’de forum ve basın açıklamasının çağrısı yapılmıştı.

Başta metal ve tekstil olmak üzere farklı işkollarından işçi ve emekçilerin katıldığı forum ilk olarak, hazırlık sırasında gerçekleştirilen kıdem tazminatı anket çalışmasının sonuçlarının aktarılması ile başladı. Ardından Yeni Ekonomi Programı ve 11. Kalkınma Planı ile gündeme gelen kıdem tazminatının fona devri ve Bireysel Emeklilik Sistemi’in zorunlu hale getirilmesi üzerine bilgi verildi. Bu kapsamda geçmiş fon uygulamaları ve akibetleri örnek olarak gösterildi. Konuşmada, geride kalan sözleşme süreçleri ve devam eden metal TİS süreci değerlendirildi. TİS süreçlerine nasıl yaklaşılması gerektiği üzerinde duruldu.

İBD adına yapılan sunumun ardından foruma geçildi. Forumda, saldırılar karşısında nasıl bir mücadele yürütülmesi gerektiği öne çıktı. Ayrıca öne çıkan gündemlerden biri de sendikal bürokrasiye karşı mücadele ve taban örgütlülükleri oldu. Forum, kıdem tazminatının gaspına karşı yürütülen çalışmaların sürdürülmesi ve İBD’de düzenli toplantıların-etkinliklerin gerçekleştirilmesi kararı ile sonlandırıldı.

Forumun ardından Sefaköy metrobüs çıkışında basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasında krizin faturasının işçi ve emekçilere kesilmeye çalışıldığı, bu kapsamda saldırıların arttığı ifade edildi. Kıdem tazminatının “fona devri” adı altında gasp edilmesine, kölece çalışma ve yaşam koşullarına karşı birlik olma ve mücadele etme çağrısı yapıldı. Basın açıklamasında “Sermayeye hizmette sınır tanımayan AKP iktidarının hayata geçirdiği saldırılara dur demek için birlik olalım. Fabrikalarımızdan başlayarak hayatın her alanında bir araya gelip sesimizi yükseltelim. Bizlere geleceksizlik dayatanlara, kıdem tazminatımıza göz koyanlara, temel tüketim ürünlerine her gün yeni zamlar yapanlara karşı mücadeleyi büyütelim!” denildi.

Basın açıklamasında İşçilerin Birliği Derneği imzalı “Kıdem tazminatımızın gaspına ve kölece çalışma koşullarına geçit yok!” yazılı ozalit açıldı. Basın açıklaması boyunca “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Kıdem hakkımız gasp edilemez!” sloganları atıldı. Basın açıklamasına DEV TEKSTİL ve TOMİS de katıldı.

Kızıl Bayrak / Küçükçekmece

İLİŞKİLİ HABERLER