Greif işçileri Boğaziçi Köprüsü'nü kesti

Greif işçileri, direnişlerinin 53. gününde işçiler eylemlerine Boğaziçi Köprüsü'nü keserek devam ediyor. İşçiler eylem sonra gözaltına alındı...

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Nisan 2014
  • 08:34

* Greif işçileri mücadele kararlılıklarını bugün Boğaziçi Köprüsü'nü keserek gösterdi.

Boğaziçi Köprüsü’nde yolu keserek basın açıklaması yapan Greif işçileri, kazanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ettiler.

“Greif’te direniş kazanacak! Patron sendika işbirliğine son!” pankartı açan işçiler,  basın açıklamasını bitirdikten sonra polisin müdahalesiyle karşılaştılar. Polisler işçileri yolun kenarına iterken, işçiler de “Direne direne kazanacağız!” sloganını haykırdılar.

Buradan Anadolu Yakası yönüne doğru yürüyen işçiler, buradaki karakola gelindiğinde polis saldırısına uğradılar. Bazı işçilerin kolunu bükerek zor kullanmaya kalkan polise diğer işçilerin engel olması üzerine arbede çıktı. Bu sırada kadın direnişçilerden birisi fenalaştı. İşçiler polis zoruyla karakola götürüldüler.

Gözaltınan alınan 13 işçinin Boğaziçi Köprüleri Koruma Müdürlüğü'nde işlemler bitirildikten sonra serbest bırakılacakları ifade ediliyor.

* Polis ifade tutanağını işçilere okudu. İşçiler imzadan imtina ettiklerini ifade ettiler.

* İşçiler polis araçlarının eskortunda Sabancı Polis Merkezi'ne götürüldüler.

* Çağdaş Hukukçular Derneği'nden bir avukat gelerek işçilere eşlik ediyor.

* Avukat Davut Erkan, kapıya gelerek basını bilgilendirdi. Savcının talimatı ile gözaltı yapılmadığını, tamamen keyfi bir gözaltı olduğunu, halen savcılığa bilgi verilmeye çalışıldığını belirtti. Yasal suç teşkil edecek bir eylem yaşanmadığını, normal koşullarda işçilerin gözaltına dahi alınmamaları gerektiğini dile getirdi. Ayrıca yapılan eylemin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu vurguladı.

Avukat açıklamanın ardından tekrar karakola girdi.

* Gözaltına alınan işçiler karakolda bekletiliyor. Polis yetkilileri direnişçi işçilere trafiği kapatmaktan ceza kesmeye çalışıyor. Ayrıca karakolda ifade vermeleri için zorluyorlar. İfade vermeyi reddeden işçiler bırakılmaları için işlemlerinin bitmesini bekliyor.

* İşçilerin birazdan hastaneye götürüleceği ifade edildi. İşçiler, karakol bahçesinde bekliyor.

* Gözaltındaki direnişçiler hastaneye götürülüyor. Savcının talimatıyla "2911 sayılı kanuna muhalefet", "trafik güvenliğini engellemek" üzerinden işlem yapıldı. İşçiler susma haklarını kullanmalarının ardından hastanede sağlık kontrolünün ardından bırakılacakları ifade edildi. İşçiler hastane muayenesinden sonra serbest bırakıldı.

* İşçiler DİSK önlüklerinin arkasına kalemle GREİF yazdılar, şu an Kadıköy'e yürüyorlar.

* İşçiler, dinlenmek için kendilerini davet eden Alınteri gazetesinin Kadıköy'deki bürosuna geçtiler.

Kızıl Bayrak / İstanbul