"Gemi söküm işçisi yalnız değildir"

İzmir Aliağa'da talepleri için iş bırakan gemi söküm işçileri ile dayanışma büyüyor. Direnişe gelen dayanışma mesajları Ege İşçi Birliği sayfasında yayınlandı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 20 Şubat 2022
  • 14:10

Talepleri için iş bırakan gemi söküm işçileri ile dayanışma büyüyor. Burdur’dan işçiler, Ege Çelik, Tüpraş işçileri ve Ankara’dan üniversite öğrencileri direnişle dayanışma mesajları gönderdi. Gelen mesajlar Ege İşçi Birliği sayfasında yayınlandı.

Burdur’dan işçiler: “Gemi söküm işçisi yalnız değildir”

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi şantiyesinde direnen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçiler çektikleri video ile gemi söküm işçilerini selamladı.

“Gemi söküm işçisi yalnız değildir” diyen inşaat işçileri Burdur’dan İzmir’e selam gönderdi.

“Siz kazanacaksınız!”

Ege Çelik işçisi ise şu mesajını paylaştı:

Ege Çelik'te stoklar tükendi arkadaşlar, dayanın gemi sökümü bekliyor, demirçelik patronları. Bu greviniz artık bir irade ve sabır noktasında, inanıyorum ya hep beraber ya hiç beraber siz kazanacaksınız.”

“Kavganız, kavgamızdır”

Tüpraş işçisi gönderdiği mesajda şunları ifade etti:

“Biz eylemlerimizde ‘kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’ diye haykırırken bunu salt bir slogandan öte işçi sınıfının kurtuluşunun topyekûn mücadeleden geçtiğinin bilinci ve inancıyla attık ve atacağız, evet bizi temsil ettiğini iddia edenler veya resmiyette öyle görünenler bunu bugün için yok sayıp bu onurlu mücadeleyi görmezden gelebilirler. Elbette zaman sınıf mücadelesinin nasıl olması gerektiğini onlara gösterecektir. Şunu çok iyi bilin kardeşlerim Tüpraş işçisinin yüreği sizlerle, Kavganız kavgamızdır…Yaşasın sınıf dayanışması…”

Üniversite öğrencilerinden dayanışma mesajı

Ankara’dan üniversitesi öğrencileri çektikleri video ile gemi söküm işçisinin direnişini selamladı ve eyleme çağrı yaptı. Videoda şu ifadelere yer verildi:

“Merhaba, biz Ankara’daki üniversite öğrencileri olarak direnen tüm işçilerin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. 20 Şubat Pazar günü 15.00’da Aliağa’da yapılacak olan gemi söküm işçilerinin eylemine herkesi omuz vermeye çağırıyoruz.”

Öte yandan gemi söküm işçilerinin bugün 15.00’da Aliağa’da yapacağı eyleme Aliağa Cem Evi ve Beşkardeş Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerine mesaj göndererek katılım çağrısı yaptı.