Aliağa’da işçiler haklarını istiyor

Aliağa’da Öge Tersanesi’nde işten atma saldırısına, Kılıçlar Tersanasi’nde ise hak gasplarına karşı işçiler taleplerinin arkasında durdu ve kazandı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 24 Şubat 2022
  • 12:30

İzmir’de 9 günlük iş bırakma eylemlerinin ardından Aliağa gemi söküm bölgesinde mücadele devam ediyor. Bazı firmalarda işçilerinin tek tek anlaşarak içeriye girmeye başlaması üzerine birleşik direniş, komitenin aldığı kararla bitirilmişti.

Öge Tersane işçileri işe geri alındı

23 Şubat Çarşamba günü son ana kadar alanda kalan Öge ve Kılıçlar tersanesinde çalışan işçiler ile yönetim arasında anlaşma sağlandı. Daha ilk günden istedikleri ücret zammını alan ancak ona rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmamak için direnişe katılan Öge işçilerine 23 Şubat günü işten çıkarıldıkları bildirilmişti. İç bütünlüklerini koruyan Öge işçileri bugün yapılan görüşmelerin ardından işe geri döndü.

Kılıçlar Tersanesi’nde ücret talebi kabul edildi

Aynı şekilde son ana kadar direniş alanında kalan Kılıçlar işçileri de bugün taleplerinin kabulü için son defa görüşme yaptılar. Talepleri kabul edilmezse yarın tekrar direnişe başlayacağını söyleyen işçilerin ücret talebi kabul edildi. Ancak işçiler direniş boyunca geçen süreden doğan ücret alacaklarının da verilmesini istiyor.

EİB’den hak gasplarına karşı mücadele çağrısı

İlk günden itibaren direnişi büyütmek ve geliştirmek için yoğun çaba harcayan Ege İşçi Birliği sosyal medya sayfasından yaptığı duyuru ile ortak direniş bitmiş olsa da tek tek işletmelerde ortaya çıkacak her türlü hak talebinin yanında olacağını ifade etti.

Ege İşçi Birliği, Öge ve Kılıçlar işçileriyle omuz omuza davranmaya devam ettiklerini, bundan sonra da gemi söküm işçisinin hak mücadelesinde asla yalnız kalmayacağını ifade etti. Ayrıca, EİB tarafından yapılan açıklamada gemi söküm işçileriyle direniş değerlendirme toplantıları yapılmaya başlandığı, buna göre önümüzdeki süreçte havzada yapılacakların şekilleneceği vurgulandı.

Kızıl Bayrak / İzmir