EİB insanca bir yaşam için mücadeleye çağırıyor!

Ege İşçi Birliği insanca bir yaşam için 11 Aralık Pazar günü Saat: 14.00'da Karşıyaka İzban çıkışında gerçekleşecek eyleme çağrı yapıyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 09 Aralık 2022
  • 09:30

Çalışma ve yaşam koşullarının ağırlaştığı, yoksulluk ve sefaletin derinleştiği bir dönemdeyiz. İşçi ücretleri enflasyon karşısında sürekli eriyor, asgari ücret artık ülkenin büyük bir çoğunluğunun ortalama ücreti durumunda. Her yıl Aralık ayında bir tiyatro oyununu andıran görüşmelerle belirlenen asgari ücret, bu yılda geçmiş yılları aratmayan mizansenlere benzer görüşmelerle belirlenmeye çalışılıyor. Bakanlık, sermaye ve Türk-İş temsilcileri masada ancak asgari ücretle yaşam mücadelesi veren milyonlarca işçi masada temsil edilmiyor. İşçiler bulundukları her alanda insanca yaşanabilecek bir ücret talebine sahip çıkmaz, yüksek sesle dile getirmez ve bir mücadele konusu olarak ele almaz ise, görüşmelerden çıkan sonuç bir kez daha sefalet ücreti olacak.

İzmir'de Ege İşçi Birliği, toplumun geniş kesimlerinin önemli bir gündemi olan asgari ücret belirlenme sürecinde yürüttüğü çok yönlü faaliyetle işçi ve emekçileri “İnsanca yaşamaya yeten asgari ücret” için mücadeleyi büyütmeye çağırıyor. Fabrika önlerinde, sanayi havzalarında, emekçi semtlerine materyaller taşınıyor, 11 Aralık Pazar günü Saat: 14.00'da Karşıyaka İzban çıkışında gerçekleşecek eyleme çağrı yapıyor.

Bu kapsamda “İnsanca yaşamaya yeten asgari ücret istiyoruz!” başlığıyla çıkan, asgari ücret görüşmelerinin mahiyetini teşhir ederek mücadele çağrısı yapan ve işçilerin temel taleplerini işleyen  bildiriler Aliağa, Menemen, Çiğli, Buca'da fabrika önlerinde, servis güzergahlarında, otobüs ve İzban duraklarında yaygın bir şekilde dağıtıldı. Bir çok işçi ve emekçiyle ekonomik kriz, eriyen ücretler, asgari ücret görüşmeleri hakkında sohbet edilerek gerçekleşecek eyleme davet edildi.

Yine aynı başlıkla çıkan yüzlerce afiş ve onlarca pankart işçi ve emekçilerin bulunduğu bir çok ilçe ve geçiş güzergahlarına asılarak mücadele çağrısı güçlendirilmeye çalışıldı.

Ege İşçi Birliği, asgari ücret görüşmelerinin beklenmesinin işçilere birkez daha kaybettireceğinin altını çizerek, sendikaların sadece asgari ücret miktarı açıklamakla yetindiği böylesi bir süreçte işçi ve emekçileri 11 Aralık Pazar günü Karşıyaka İzban çıkışında taleplerini yüksek sesle dile getirmeye çağırıyor.

Kızıl Bayrak / İzmir