EİB: “Ses çıkar, eyleme geç!”

Bartın Amasra’da madende yaşanan iş cinayetleri üzerine Ege İşçi Birliği ve Petrokimya İşçileri Birliği, yaptıkları açıklamalarla işçileri ses vermeye ve eyleme geçmeye çağırdı...

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Ekim 2022
  • 10:34

Ege İşçi Birliği (EİB), PETKİM, TÜPRAŞ, Gemi Söküm ve demir-çelik fabrikalarının servislerinin geçtiği TÜPRAŞ Kavşağı’na “İş cinayetlerine son! Artık yeter ölmek istemiyoruz! Ses çıkar, eyleme geç!” yazılı pankart asarak işçilere seslendi.

Ege İşçileri Birliği sosyal medyada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gemi sökümden madenlere iş cinayetleri kaderimiz değil!”

Bugün (14 Ekim) Bartın’da maden işçileri için Aliağa Tüpraş kavşağına astığımız pankartı gemi sökümde yitirdiğimiz Yıldırım Kipel kardeşimiz için tutuyorduk. Bu düzen biz işçilere ölüm ve yoksulluktan başka bir şey vaat edemez! Artık cenazelerde değil, insanca yaşamak ve çalışmak için işyerlerinde bir araya gelelim. Bartın’da katledilen madenci kardeşlerimiz için ses çıkartmakla başlayalım, işçilerin her fabrikada her şehirde bir olduğunu gösterelim, birliğimizi büyütelim!”

Petrokimya İşçileri Birliği de iş cinayetine karşı eylem çağrısı yaptı:

“Çalışırken ölmek istemiyorsak, madenci kardeşlerimizi kaybetmeye ‘kader-fıtrat’ demiyorsak. Sesimizi yükseltmek için neyi bekliyoruz?

Petrokimya işçisi dostlar,

Bartın Amasra’da 14 işçi kardeşimiz patlama nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu ülkede işçinin emeği değerli, canı çok ucuz! Petrokimya sektöründe çalışan işçiler olarak sık sık iş ‘kazası’na maruz kaldığımızdan, kimyasalın tehlikelerinden, meslek hastalıklarından biliyoruz. Hem emeğimizin karşılığını alamıyor hem de sermayenin kâr hırsından kaynaklı iş cinayetlerinde her gün sınıf kardeşlerimizi kaybediyoruz. Makinaların dişlileri adeta kanımızla, canımızla dönüyor…

Artık yeter demek için neyi bekliyoruz?

Yarın işyerlerimizde, fabrikalarımızda ‘İş cinayetlerine son!’ demek için, yaşamını kaybeden maden işçisi kardeşlerimiz için sesimizi yükseltelim!

Fabrikada acil durum sirenlerini açalım, iş yavaşlatalım, yapabiliyorsak bir gün işi durduralım! Servislerden inerken ‘Kader değil bu bir cinayet’ sloganları atalım, tepkimizi mesajlarımızı yayalım.”

Kızıl Bayrak / İzmir