Philip Morris'te saldırı hazırlığı!

EİB: “Euroserve direnişinden ellerinizi çekin!”

Philip Morris'te saldırı hazırlığına dair açıklama yapan EİB “Euroserve direnişinden ellerinizi çekin!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 22 Eylül 2022
  • 19:30

Philip Morris taşeronu (Euroserve) işçileri fabrika bahçesinden çıkarıldı. DİSK gıda iş açıklama yaptı.Yarın saat 12.00'da fabrika önünde aileler ile toplanılacağı duyuruldu.

***

İzmir Torbalı’da sendikal örgütlenmenin tanınması ve çalışma koşulların düzeltilmesi için 3 gündür direnen Philip Morris -Euroserve işçilerinin bugün düzenledikleri coşkulu basın açıklamasının ardından 15 işçi kod 46 gerekçesiyle işten atıldı.

Polisler içeride bulunan ve fabrika önünde bekleyen işçilere saldırı hazırlığında olduğu bilgileri geliyor. Marlboro’nun taşeronu durumundaki Euserve işçileri yakın bir zaman dilimi içinde DİSK Gıda-iş sendikasında örgütlenmiş işverenin sendikayı tanımaması ve bazı arkadaşlarının işten atılması üzerine iş durdurma eylemi başlatmışlardı.

İşçilerin bir kısmı kapı önünde beklerken diğer işçiler fabrika içinde eylemi 3 gündür sürdürüyorlardı.

“Euroserve direnişinden ellerinizi çekin!”

Euroserve işçilerine dönük saldırı hazırlığına dair EİB açıklama yaptı. EİB’in “Euroserve direnişinden ellerinizi çekin!” başlıklı açıklaması şu şekilde:

“Sermaye devleti uzun süredir demokratik hak ve özgürlükleri baskılıyor. Tepki ve hak alma eylemlerine saldırıyor. Bunun yakın zamandaki örneğini cumartesi annelerinin mahkemesi sırasında gördük. 

Şimdi ise Torbalı’da 3 gündür haklı mücadelelerini sürdüren; çalışma koşullarının düzeltilmesini ve sendikal örgütlenmenin tanınmasını isteyen Euroserve Marlboro işçileri polis saldırısı tehdidi altında. Bugünkü basın açıklamasından sonra aracılar üzerinden sanki anlaşma eğilimindeymiş gibi davranan asalak kapitalistler şimdi direnişi zorbalık ve polis zoru ile ezmek istiyor. Hak arayan işçinin üstüne kolluk güçlerini sürmek ancak sizin ve hizmet ettiğiniz kapitalistlerin aczini gösterir. Hırsızlığın, yolsuzluğun, adaletsizliğin her türlü kirli işin açıkça yapılmasına, Sedat Peker gibi bu işlerin tetikçiliğini yapanların bunları itiraf etmesine rağmen tek bir savcının bile harekete geçmediği bu ülkede, devlet gücünün sadece hak arayan emekçiye yettiğini düşünüyor herhalde. 

Ama bizden söylemesi, biz milyonlarız ve bir gün ayağa kalktığımızda gerçek gücün kimde olduğunu herkes görür. Euroserve işçilerinin direnişi meşrudur. Baskı, sömürü ve adaletsizlik olduğu sürece direniş de olacaktır. Baskılarınız bizi yıldıramayacaktır! 

Yaşasın Euroserve direnişimiz! 

Sendikal örgütlenme hakkımız engellenemez! 

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”

Kızıl Bayrak / İzmir