Ege İşçi Birliği’nden İDÇ işçisine çağrı: “Beklemek atalete düşürür, adım atmak zafere!”

Ege İşçi Birliği, İDÇ işçilerine yönelik yaptığı açıklamada, taleplerin belirlenmesi, olası bir işten atma saldırısı ya da taleplerin karşılanmaması durumunda daha güçlü eylemler için hareket geçilmesi çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 23 Mart 2023
  • 18:30

Ege İşçi Birliği’nin İDÇ işçisine yaptığı çağrı şöyle:

İDÇ işçisi taleplerini belirle olası bir işten atma ya da taleplerin için adım atılmıyorsa daha güçlü eylemler için hareket geç!

İDÇ işçileri bugün bir adım attınız ve banka promosyonuna karşı ortak tepki gösterdiniz. Verdiğiniz bu tepki önemlidir çünkü biz işçiler bu tarz eylemleri yaptıkça gücümüzü fark ediyoruz. Bu tarz eylemleri büyüterek sorunlarımızı bütünleştiriyoruz. Ancak birlikte hareket ettik mi sarı sendikaya ve onun biat ettiği İDÇ kapitalistinin bizi muhatap almasını sağlıyoruz.

Şimdi yapılması gereken bu eylemleri ileri safhaya taşımaktır. Bu saatten sonra geriye atılacak her adım yıllardır uygulanan oyalama taktikleriyle eritilmeye çalışılacaktır. Yakın zamanda Micha işçilerine, Habaş işçilerine, Ege Çelik işçilerine sendika-patron işbirliğinde oyalama, sindirme, işçiyi bölme ve Micha’da işten atma saldırısı uygulandı. Her üç fabrikada olan şey işçilerin adımını ileri atmayıp olduğu yerde durması oldu.

İDÇ işçisi dostlar, şimdi durmak yok!

- Bugün işe geliş-gidişlerde alkış ve ıslıklarla devam edelim,

- Yemekhanede kaşık çatallarımızı vuralım, sürekli İDÇ işçisinin seslerini duymalarını sağlayalım.

- Gün içinde bölüm bölüm sözcüler seçelim, fabrika genelinde yapılacak eylemlere İDÇ işçileri olarak biz karar verelim ve sendikanın bu kararlara uymasını sağlayalım.

- 2 gün içinde İDÇ yönetiminden ses çıkmazsa üretim içinde üretime dokunan eylemler için ciddi adımlar atalım.

- Yapmış olduğumuz eylemlerden kaynaklı tek bir işçi dahi işten atılırsa lamı cimi olmadan şartelleri indirelim.

- Sendikadan istifa etmek ya da değiştirmek gibi önemli kararları aramızda tartışarak ortak karar alarak yön verelim. Türk Metal sadece sarı sendika değil patronların alttan alta desteklediği bir patron aygıtıdır.

Unutmayalım ileri atılacak adım ve hangi tarafın daha kararlı olduğu sonucu belirler. Beklemek atalete düşürür, adım atmak zafere!

Ege İşçi Birliği

23 Mart 2023

Kaynak: Ege İşçi Birliği facebook sayfası…