EİB’den Zeren Ertaş açıklaması

Ege İşçi Birliği (EİB) Zeren Ertaş’ın kaldığı yurtta ihmaller sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin yaptığı açıklamada yaşam hakkı mücadelesini yükseltmeye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Ekim 2023
  • 13:30

Ege İşçi Birliği (EİB) Zeren Ertaş’ın kaldığı yurtta ihmaller sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Yaşamlarımıza sahip çıkmak için eylemleri büyütelim!” başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aydın'ın Efeler ilçesindeki Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda öğrencilerin bindiği asansör yere düştü. Adnan Menderes Üniversitesi’nde son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti.
Tek bir nefes için bile dişe diş mücadele etmek gereken günlerden geçiyoruz. Fabrikada, işyerinde, sokakta, kampüste, yurtta her yerde ölümle burun burunayız. Çünkü zenginlerin karını her şeyin üstünde tutan bu çürümüş kapitalist sistem emekçilere, kadınlara, öğrencilere insanca bir yaşam hakkı tanımıyor! Alınterimizin bir kısmına vergi diye el koyan devlet gençlerimizin sağlığını önemsemiyor. Geleceksizlik gençleri intihara sürüklüyor. Bu ülkede her gün onlarca işçi iş cinayetinde yaşamını yitiriyor.
Üniversiteler ticarethane, öğrenciler müşteri haline getirilmeye çalışılıyor. Daha dün rektörlük ve devlet el ele Ege ve Dokuz Eylül üniversite yemekhanelerinde öğrencilerin yemek zamlarına karşı yaptıkları eylemleri baskı ve tehditle durdurmaya çalışıyorlardı. Bu aynı akıl Aydın KYK yurdunda denetleme ve bakım yapmadığı gibi öğrencilerin tüm şikayetlerini göz ardı ederek Zeren’i katletti. Ancak ülkenin dört bir yanında öğrenci gençlik harekete geçti. “Ölmek değil okumak, insanca yaşamak” için iki gündür geceli gündüzlü yurtları, kampüsleri ve meydanları eylemlerle sarstılar.
Buna rağmen demokratik kitle örgütleri ve sendikalar boş gözlerle eylemleri izliyorlar. Krizin faturasına, geleceksizliğe ve ölümlere karşı gelişen bu mücadeleye duyarsız kalmak kabul edilemez. İzmir’de bulunan tüm demokratik kitle örgütlerini ve sendikaları da öğrencilerin başlatmış bulunduğu bu eylemlere destek vermeye, direnişi büyütmeye çağırıyoruz. Kampüslerden meydanlara, yurtlardan fabrikalara her yeri ‘yaşam hakkı’ için eylem alanına çevirelim!"