DEV TEKSTİL: Devrimci sendikal anlayışa saldırmaktan vazgeçin

Devrimci işçiler ve onların temsil ettiği sendikal anlayışa ahlaksızca saldırmaktan ve ihbarcılıktan vazgeçin...

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Eylül 2020
  • 23:30

Kâzım Doğan'ı uyarıyor,
Arzu Çerkezoğlu'ndan açıklama bekliyoruz!

 

Bugün, LOGO Grup bünyesindeki K.T Deri işçilerini ziyaret için fabrika önüne giden Kâzım Doğan ve Arzu Çerkezoğlu işçileri ziyaretten ziyade devrimcilere saldırmayı kendilerine görev bilmişlerdir. DİSK'e bağlı bir dizi sendika başkanının da olduğu ziyarette Kazım Doğan sendikamızı hedef almış, ihbarcılık yaparcasına sendikamızı kastederek “Onlar bir avuş siyasi Kızıl Bayrakçı grup”, “bozguncu” vb. biçiminde konuşma yapmıştır. Sendikamız ve devrimci işçileri hedef alarak ihbarcı tutum sergilemiştir. 

Sendikamız ve temsil ettiği anlayışın varlığı bu işbirlikçi, patron uşaklarının gerçek yüzlerini gün yüzüne serdiği için bu kadar alçaklaşmayı kendilerine görev bilmişlerdir. Greif İşgali hâlâ bunların korkulu rüyasıdır. Gerçek sendikal mücadelenin ve sınıf mücadelesinin turnusol kağıdıdır. Yeni Greif'ler yaratma hedefiyle hareket eden devrimci sendikacıları hedef almaları, ihbarcılık yapmaları boşa değildir.

Kâzım Doğan gerçekleri çarpıtıp, polis provokatörlüğü ve ihbarcılığı yaparken, ne DİSK Genel Başkanı ne de orada bulunan keskin “Devrimci” DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri en ufak müdahalede bulunmuştur.

Yaşanan bu gelişme çürümüş kokuşmuş sendika ağalarının devrimci düşmanlığını ve ihbarcılıklarını bir kere daha göstermiştir. Bu ihbarcı takımına buradan bir kere daha sesleniyoruz:

Bizler devrimcileriz, Devrimci Sınıf Sendikacılığını sahiplenip örgütleyenleriz. Kızıl Bayrak gazetesi de yıllardır her türlü baskı ve zorbalığa karşı işçi ve emekçilerin sesi soluğu olmuş, patronlara ve onların sömürü düzenine karşı duruşunu bozmamış bir yayındır. Sendikamızı karalamak için Kızıl Bayrakçılar demeniz bizim için bir hakaret değil onurdur. Sizin böyle bir dil kullanmanız ise sizin sendikacı değil ihbarcı, devrimci düşmanı olduğunuzun kanıtıdır.

Buradan Kâzım Doğan gibi tescilli ihbarcı ve hainleri uyarıyoruz. Er ya da geç işçi sınıfı sizden hesap soracaktır.

Kâzım Doğan'ın yaptığı konuşmaya hiç bir tepki göstermeyen, başta Arzu Çerkezoğlu olmak üzere diğer DİSK yöneticilerine de çağrıda bulunuyoruz:

Eğer az çok ilerici bir kimliğe ve değere sahipseniz bu alçakça tutumu, ihbarcılığı, devrimci düşmanlığını mahkum eden açıklamanızı kamuoyu ile paylaşmalısınız. Aksi halde sizler de bu ihbarcı, devrimci düşman tutumun ortağısınız demektir.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası
15 Eylül 2020