Kazım Doğan’dan Greif yönetimine yalanlama

DİSK Tekstil'den Greif yönetimine "anlaştık" iddialarına yalanlama geldi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Mart 2014
  • 17:16

Greif işçilerinin örgütlü olduğu DİSK Tekstil’in İstanbul Şube Başkanı Kazım Doğan bir açıklamayla, “sendikayla anlaştık” mesajı gönderen Greif yönetimini yalanladı. Doğan açıklamasında Greif yönetiminin bugün işçilere gönderdiği mesajda, sendika yönetimiyle anlaşmaya varıldığı ve eğer Cuma gününe kadar işbaşı yapmazlarsa işyerinin kapatılacağı yönündeki bilginin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

DİSK Tekstil’in internet sitesinde yayınlanan açıklamasında Doğan, şube yönetimi olarak Hadımköy fabrikasındaki temsilcilerden alınan tekliflerin bugün Greif yönetimine sunulduğunu bildirdi. Bu teklif konusunda henüz kendilerine bir açıklama yapılmadığını dolayısıyla herhangi bir anlaşma sağlanamadığını ifade etti.

Doğan Greif yönetiminin fabrikayı kapatma yönündeki ifadelerini ise “yönetim hakkı” çerçevesinde değerlendirdiklerini belirtirken, sendikanın görüşmeye her zaman açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Kazım Doğan’ın açıklamasının tam metni şöyle:

 

“Greif’te henüz anlaşma sağlanamamıştır

Greif yönetimi tarafından bugün (13 Mart 2014) üyelerimize bir mesaj gönderildiği öğrenilmiştir.

Söz konusu mesajda 11 Mart 2014 tarihinde işveren ile Sendikamızın toplu iş sözleşmesi konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmiştir. Aynı açıklamada, Hadımköy’deki işletmede Cuma gününe kadar işbaşı yapılmaması halinde bu işyerinin kapatılacağı dile getirilmiştir.

Öncelikle belirtmek gerekirse; Sendikamız ile Greif (Sunjüt) işvereni arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri henüz tamamlanmamış dolayısıyla bir anlaşma sağlanamamıştır.

Şubemiz adına, Hadımköy işyerindeki üyelerimiz ve temsilcilerden aldığımız öneriler, bir teklif halinde Greif yönetimine bugün sunulmuştur. Halihazırda bu teklifimiz konusunda bize bir açıklama yapılmış değildir.

İşverenin kendi işyerine ilişkin alacağı karar, toplu iş sözleşmesi hukukuna göre, “yönetim hakkı” çerçevesinde değerlendirilmelidir.

Elbette Sendika olarak bizler de üyelerimizin haklarının korunması doğrultusunda gerekli girişimleri sürdürmekteyiz.

Bu türden gerçek dışı açıklamalar, ortamın gerilmesine neden olduğu ve sürece zarar verdiği bugüne kadar yaşanan olaylarla açık biçimde görülmüştür.

Greif yönetimini sağduyuya davet ediyor, görüşmelerin bir an önce sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için gayret gösterilmesini bekliyoruz.

Sendikamızın görüşmeye her zaman açık olduğunun bilinmesini istiyoruz.”